Hem Sverige Polisen om sökinsatsen i Vetlanda: Glömmer aldrig den dagen

Polisen om sökinsatsen i Vetlanda: Glömmer aldrig den dagen

förbi admin
0 kommentar

När 21-åriga Tove försvann under natten till den 16 oktober engagerades tusentals Vetlandabor. Så väl hemvärnet som Missing People bistod polisen i sökinsatsen, som avbröts efter fem dagar.

I stället gick polisen vidare med undersökningsarbetet och riktade in sig på specifika platser. En dryg vecka efter att sökinsatsen först avbrutits återupptogs den och ett par dagar senare, den 2 november, hittades Tove död i ett skogsparti utanför Vetlanda.

Till P4 Jönköping berättar Rickard Finndahl, som är chef på avdelningen för grova brott i Jönköping, att polisen hade sökt i området flera gånger tidigare. Men när de återvände den 2 november visste de var de skulle leta.

– Det var en kartläggning och ett gediget arbete från polisens sida så vi kunde hitta en position som var intressant. Det var inget tips eller några övervakningsfilmer, utan rent undersökningsarbete som gjorde det möjligt, säger Rickard Finndahl till P4 Jönköping.

Han går inte in vidare på när eller hur genombrottet kom, men beskriver att polisen arbetade ”dag och natt” för att hitta Tove.

Rickard Finndahl säger till P4 att situationen blev svårare och svårare för varje dag som gick och Tove inte återfanns. Han beskriver sina egna tankar när hon hittades död som ”splittrade”.

– Det är många känslor givetvis, och det förstår nog alla, när man får ett sådant här besked som man innerst inte önskat, säger han till kanalen.

Dagen efter att Tove försvann greps två kvinnor, 18 respektive 20 år gamla. De sitter både häktade misstänkta för mord, människorov och gravfridsbrott. Båda kvinnorna nekar till brott.

Läs mer:

Frågan alla ställer sig: Vad hände i Vetlanda?

Mordmisstänkta lider inte av allvarlig psykisk störning

Kvinnorna i Vetlanda omhäktade – nu misstänkta för mord på 21-åring

Du kanske också gillar