Hem Sverige Polisen: Timrå-kvinnans kropp identifierad | GP

Polisen: Timrå-kvinnans kropp identifierad | GP

förbi admin
0 kommentar

– Det jag kan berätta är att identiteten mycket riktigt är fastställd, och att den person som tidigare i veckan anträffades avliden i Kramfors kommun är personen i fråga, säger Peter Wikberg, presstalesperson vid polisen, till TT.

Det var i början av oktober som kvinnan i 25-årsåldern försvann i Timrå kommun. Några dagar senare pejlades kvinnans mobil i ett område i Kramfors kommun, vilket ledde till omfattande sökinsatser.

En dryg vecka efter försvinnandet hittades en kropp med hjälp av hundpatrull – och som nu är identifierad som den försvunna kvinnans.

En man i 40-årsåldern sitter sedan tidigare häktad, misstänkt för mord samt människorov. Enligt Åklagarmyndigheten var mannen och kvinnan “inte okända för varandra”, men på vilket sätt de kände varandra vill polis och åklagare inte gå in på.

TT: Att kroppen är identifierad, vad betyder det för utredningen?

– I det här specifika ärendet kommer jag inte uttala mig, men generellt är det förstås positivt för en utredning att man har en gärningsman häktad och att man har ett anträffat offer. Det är två viktiga beståndsdelar i en pågående mordutredning, säger Peter Wikberg.

Du kanske också gillar