Hem Sverige Polisjakt efter inbrottsförsök mot Elgiganten i Stockholm

Polisjakt efter inbrottsförsök mot Elgiganten i Stockholm

förbi admin
0 kommentar

En polisjakt pågår i norra Stockholm efter ett inbrottsförsök mot Elgiganten i Barkarby.

I samband med händelsen har gärningspersoner använt en traktor för att blockera en infart på E18.

– Vi håller på med en polisinsats för att leta efter de här personerna, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Polisen larmades under morgonen till Barkarby i norra Stockholm med anledning av ett inbrottsförsök mot Elgiganten.

I samband med händelsen hade en traktor placerats för att blockera en infart och fotanglar kastats ut.

– Man har placerat en traktor under en bro vid E18 som blockerade vägen där men den är nu borttagen. Sedan har man brutit sig in i elektronikvaruhuset, men det är oklart för mig om man har stulit någonting, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

– I samband med det här har man kastat ut fotanglar vilket har medfört att bilister har fått punktering, säger Per Fahlström.

Flydde från platsen

Flera patruller är på plats och söker nu efter gärningspersoner som flydde från platsen. En av bilarna som de misstänkta flydde i har krockat i närområdet och gärningspersoner har flytt från platsen till fots.

– Vi jobbar fortfarande med det här. I samband med den här händelsen var det en polis som var nära på att bli påkörd av en av bilarna, säger Per Fahlström.

Polisinsatsen pågår fortfarande och inga personer har gripits. Polisen söker just nu med polishelikopter och hundpatruller efter gärningspersoner.

En person har frihetsberövats.

– Det är en person som har påträffats i närområdet som initialt är frihetsberövad. Det är för att utreda om den här personen kan ha med brottet att göra, säger Per Fahlström.

Brottsrubriceringarna är just nu försök till grov stöld och försök till misshandel.

Inga personer ska ha kommit till skada.

Publisert:

Du kanske också gillar