Hem Sverige Råttinvasion på lekplats i Biskopsgården

Råttinvasion på lekplats i Biskopsgården

förbi admin
0 kommentar

Den bemannade bygglekplatsen i Biskopsgården på Hisingen har skänkt glädje till barn sedan den upprättades 2014. Den senaste tiden har dock barnen fått dela lekplatsen med råttor, som Aftonbladet var först med att rapportera.

När en råtta kröp upp i en barnvagn och in en skötväska vid lekplatsen var måttet rågat. Ett skyddsombud satte ned foten och larmade med ett skyddsstopp.

”Vi är oroliga att ett barn kan bli biten av en råtta och kan inte i nuläget skydda besökare från råttorna som rör sig fritt och öppet på utsidan av bygglekplatsen” skriver skyddsombudet.

Råttornas frammarsch på lekplatsen ska enligt skyddsombudet vara ett återkommande problem. Ombudet menar att råttorna blivit allt mindre rädda och börja närma sig människor vid parken.

”Vi har ett råttproblem som pågått under en tid och åtgärder har vidtagits men problemet kvarstår.”, skriver skyddsombudet.

Enligt kommunen arbetar flera förvaltningar för att kunna hitta en lösning på problemet och att åter få kontroll över lekplatsens ovälkomna besökare inför bygglekplatsens öppning nästa år.

– Vi kan inte ha en situation där råttor hoppar på våra medarbetare när de är där. Så det här måste hanteras tills lekplatsen öppnar igen nästa år, säger personalchefen Anna Malmcrona till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Djurplågare får fängelse – stekte råtta levande

LÄS OCKSÅ: Råttor på Universeum: ”Tar sig upp från Västlänken”

LÄS OCKSÅ: Studie: Myror lika bra som gifter mot skadedjur

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar