Hem Sverige Relativt lugn julaftonskväll – fler larm om psykisk ohälsa

Relativt lugn julaftonskväll – fler larm om psykisk ohälsa

förbi admin
0 kommentar

– Det märks att det är högtid med mycket våld i hemmen. Vi har haft en brand i Uppsala men majoriteten av våra ärenden har handlat om trafikolyckor och psykisk ohälsa, fortsätter han.

På julaftonskvällen greps en man i Västerås misstänkt för människorov men ingen behövde besöka sjukhus. Polisen höll förhör och gjorde beslag men lämnade under natten inte ut fler uppgifter.

Det brann även på flera håll. I Timrå dog en person i en villabrand. På Vikbolandet i Norrköping greps en person för mordbrand och två lindrigt skadade fördes till sjukhus.

På kvällen greps en man i 40-årsåldern i Malmö misstänkt för mordbrand i en lägenhet och två personer från en grannlägenhet fördes till sjukhus för kontroll.

Under natten brann en villa i Sandviken ner och de boende har ännu inte kunnat lokaliseras. Ett fritidshus i småländska Uppvidinge eldhärjades och en villa brann utanför Halmstad och utanför Ulricehamn men ingen skadades.

Mikael Ehne, vakthavande befäl för polisregion Öst, ser inte att årets julafton sticker ut i ärendeflödet.

– Det är lite trafikolyckor, lite rattfylla och lite bråk i lägenheter. Vi har lite lob-ärenden (lagen om omhändertagande av berusade personer).

Kvällen i Jämtland och Västernorrland var hyfsat lugn, enligt RLC-befälet Nora Fällman.

– Men nu börjar det dra igång med bråk och fylla hemma hos folk. Det är en hyfsat normal belastning men man märker att berusningsgraden har börjat öka, sa hon strax före klockan 01.

I Norrbotten greps en man i Luleå under natten misstänkt för misshandel av en kvinna han har en relation med.

I Stockholm har det handlat om trafikolyckor och några trafikbrott.

– Själva julafton brukar vara relativt lugn för oss, det blir mer att göra fram mot småtimmarna. Det händer alltid saker i en storstadsregion med någon fyllerist och psykisk ohälsa brukar vara återkommande, sa Pontus Sandulf, vakthavande befäl.

I Skåne har Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd, sett en del inbrott.

– Det är det ofta på julafton, sa han.

Under natten greps en 32-årig man i Helsingborg misstänkt för inbrott på en skola.

Du kanske också gillar