Hem Sverige S, V och MP vill gå ihop för att styra i Göteborg

S, V och MP vill gå ihop för att styra i Göteborg

förbi admin
0 kommentar

Med 81 ledamöter i kommunfullmäktige i Göteborg så behövs alltså 41 mandat för att få en majoritet. Kontrollräkningen pågår fortfarande.

Sedan valnatten har gruppledarna för de tre partierna S, V och MP haft en dialog om hur de ska hantera valresultatet. Men de håller också dörren öppen för Centerpartiet, som också kan behövas för att få majoritet i kommunfullmäktige – om det sista mandatet tillfaller Moderaterna.

– Vi har varit väldigt tydliga att vi verkligen har en utsträckt hand. Vi ser gärna att Centern kommer med i ett samarbete framåt, säger Jonas Attenius (S).

Bönfors (C) säger att hon gärna förhandlar med samtliga gruppledare, utom Sverigedemokraterna.

C: ”Klart intressant”

Det kan ta ytterligare tid innan det är klart hur samarbetet mellan S, V och MP ska se ut.

– Vi har varit tydliga hela tiden med att detta är vårt förstahandsalternativ. Vi har sonderat terrängen och ser fram emot att gå in i hårda förhandlingar för att tillsammans skapa ett maktskifte i Göteborg, säger Daniel Bernmar (V), gruppledare för Vänsterpartiet.

Centerpartiet säger att de inväntar den slutgiltiga rösträkningen och att de inte fattar ett beslut innandess.

– Det är klart att det är intressant men det är alldeles för tidigt att uttala sig om huruvida vi ska lämna allianssamarbetet eller inte i nuläget, säger Emmyly Bönfors (C)

Du kanske också gillar