Hem Sverige Så blir vädret i helgen

Så blir vädret i helgen

förbi admin
0 kommentar

I helgen kan det bli nästan tio grader och sol i delar av landet.

Här blir det varmast i helgen.

– Högtrycken som styr vädret i helgen väntas hålla i sig åtminstone till nästa helg, eventuellt något längre, säger Mikael Luhr, meteorolog på Klart.

För boende i södra Sverige kan det soliga vädret knappast ha undgått någon – och solen kommer fortsätta skina. Helgen blir högtrycksbetonad och det blir gott om sol.

– De allra flesta delar landet får klart väder med undantag för fjällkedjan där det både lördag och söndag blir mest molnigt, säger Mikael Luhr.

Temperaturerna kommer successivt klättra uppåt under helgen, men morgnarna kommer vara fortsatt kylslagna. På lördag väntas det bli varmast längs Smålandskusten och södra Norrlandskusten. Under söndagen blir det som varmast vid Götalands kuster och östra Svealand.

Så länge stannar värmen

Även om värmen verkar stanna ett tag kan vi inte vänta oss något värmerekord.

– Högtrycket kommer troligen stå sig hela nästa vecka men luften som täcker Sverige är relativt kall så det kommer inte bli tal om några värmerekord som det ser ut i nuläget, säger Mikael Luhr.

Även om högtrycket håller i sig blir det svalare i början av nästa vecka. Men till nästa helg stiger temperaturen igen. Då blir det återigen varmast i söder.

Under andra halvan av mars kan vädret komma att växla mellan högtryck och lågtryck. Det möjliggör för varmare luft att nå upp över landet – även i norr. Men det blir inte lika milt där som det blir i söderut.

Till helgen kan däremot ett snöoväder nå delar av Jämtland som kan ställa till det i trafiken.

– Det kan falla med 10 till 20 centimeter snö och kommer vara hårda till mycket hårda vindbyar, säger Mikael Luhr.

Publisert:

Du kanske också gillar