Hem Sverige Så har natten varit i Värmland: ”En hel del misshandelsärenden”

Så har natten varit i Värmland: ”En hel del misshandelsärenden”

förbi admin
0 kommentar

Polisen i Bergslagen rapporterar om en rätt så vanlig fredagsnatt i Värmlands län.

– Inga allvarliga händelser, men vi har haft en hel del att göra, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Under fredagskvällen, vid 22.37, fick en polispatrull rycka ut till Färjestad i Karlstad.

Några ungdomar hade slagit sönder en busskur och eventuellt skadat några bilar som stod parkerade i området. Patrullen som åkte på ärendet kunde dock inte identifiera några misstänkta gärningspersoner, men upprättade en anmälan om skadegörelse.

Blott tio minuter senare, vid 22.50, inträffade en misstänkt misshandel vid en restaurang i Herrhagen i centrala Karlstad.

Två män i 20- respektive 25-årsåldern hamnade av oklar anledning i bråk med varandra och det hela slutade med att polisen skrev en anmälan, samt motanmälan om misshandel.

Ingen av de inblandade ska ha behövt uppsöka akutsjukhusvård i samband med händelsen.

Strax innan midnatt, vid 23.48, började det brinna i ett fritidshus i Karlanda, Årjängs kommun.

Under dagen hade gräs eldats på tomten och enligt polisen kan det vara orsaken till att stugan senare fattade eld.

Ingen person befann sig på platsen när branden startade. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, enligt Christina Hallin.

Bråk på ungdomsboende

Vid 23.51 hamnade två tonårstjejer i slagsmål med varandra i Kils centrum. Även där skrevs en anmälan, samt motanmälan om misshandel.

Det finns i nuläget ingen information om skadeläget på de inblandade.

Elva minuter efter midnatt, fick en patrull rycka ut på grund av att det varit stökigt på ett ungdomsboende i Deje, Forshaga kommun. Flera av de boende ska ha varit aggressiva mot personalen, enligt polisen.

En av dem, en kille i de övre tonåren, är nu misstänkt för olaga hot. Men ingen ska ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen.

Klockan 03.23 inträffade en misstänkt misshandel på en privat fest i centrala Kristinehamn.

– Det är ett rätt så rörigt ärende, säger Christina Hallin.

Av okänd anledning ska en man ha misshandlat flera andra personer som också befann sig på platsen. Ambulanspersonal åkte ut på ärendet, men det är fortfarande oklart om de behövde ta med sig någon till sjukhus för vård.

Enligt Christina Hallin finns det ingen frihetsberövad i nuläget.

– Vi får se när man kan hålla förhör med de inblandade. Det är minst två personer som blivit misshandlade, varav en kvinna. Men det kan vara fler.

”En normal fredagskväll”

Polisen har även fått in en hop med samtal om högt spelande musik från bilar, främst i centrala Karlstad och Säffle.

I övrigt finns det inte mycket att rapportera om, enligt Christina Hallin.

– Det har varit som en normal fredagskväll. Inte så många lobbar, men som sagt en hel del misshandelsärenden, säger hon och fortsätter:

– Man har nästan glömt hur det såg ut innan covidpandemin, men nu börjar det gå tillbaka lite. Man märker när det är löningshelg och man märker att det är vår och varmare väder.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar