Hem Sverige Sexofredad på Gröna Lund – då grep Kristersson in | Nyheter

Sexofredad på Gröna Lund – då grep Kristersson in | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Det var i förra veckan som Ulf Kristersson (M) följde med polisen på ett kvällspass i centrala Stockholm. Efteråt berättade statsministern för Expressen att de bland annat hade ryckt ut på ett larm om sexuellt ofredande, där han såg när poliserna tog den misstänkte gärningsmannen på bar gärning. 

I ett mejl som skickats till regeringskansliet har nu en anhörig till den drabbade kvinnan hört av sig för att tacka Ulf Kristersson.

”Vill bara framföra mitt stora tack till statsministern för att han på Gröna Lund förra veckan tog sig an mitt barnbarn NN då hon blivit antastad av en man i publiken under en konsert. Hon fick då komma till något vip-utrymme bakom scenen och där befann sig Ulf som tröstade henne och stöttade henne efter den hemska upplevelsen. Det var verkligen fint gjort och min tacksamhet vet inga gränser”, skriver mannen.

Statsministerns svar

Ulf Kristersson har svarat i ett vändande mejl att han ”imponerades” av kvinnans agerande:

”En ung tjej som vet precis vad som är rätt och fel, som står upp sig själv och som visade stort mod på flera olika sätt. Det var väldigt fint av henne att låta mig lyssna på hennes berättelse. Hälsa henne så gott från mig och jag hoppas att hon får det stöd hon behöver”, skriver statsministern och avslutar med att bjuda in den unga kvinnan och hennes vän att besöka regeringskansliet.

”Hennes berättelse gjorde mig arg”

Familjen har avböjt att kommentera händelsen. Ulf Kristersson själv säger i en kommentar:

– Om jag kunde vara lite stöd i stunden så är jag glad för det.

– Men jag blir riktigt förbannad över dessa män som trakasserar och förnedrar. Det hon blev utsatt för har väldigt många andra tjejer och kvinnor också tvingats uppleva.

Kristersson avslutar:

– Hennes berättelse gjorde mig arg men också beslutsam. Vi ska visa de här männen att sexuellt våld är helt oacceptabelt och får mycket tydliga konsekvenser.

Du kanske också gillar