Hem Sverige Skjutningen på Emporia i Malmö – detta har hänt

Skjutningen på Emporia i Malmö – detta har hänt

förbi admin
0 kommentar

● Polisen larmades om skjutningen klockan 17.08 på fredagskvällen och en stor insats inleddes på köpcentret Emporia i Malmö.

● Två personer – en man och en kvinna – på gallerians andra våningsplan skottskadades och fördes till sjukhus.

● Mannen avled senare på kvällen. Enligt uppgifter till DN är han ledare för ett kriminellt nätverk i Malmö. Han har dömts för våldsbrott och bedömdes ha ett stort våldskapital av polisen. Flera sprängningar och skjutningar har i år kopplats till en konflikt mellan gänget och ett rivaliserande nätverk. Polisen beskriver dödsskjutningen som en avrättning.

● Den förbipasserande kvinnan som skadades är en 39-årig turist, säger polisen till TV4. Hennes skador är allvarliga, men inte livshotande.

● Klockan 17.29 greps en 15-åring pojke i anslutning till köpcentret. Gripandet skedde odramatiskt.

● 15-åringen anhölls senare på fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

● Polisen kopplar skjutningen till kriminella gäng i Malmö. Enligt polisområdeschef Petra Stenkula har konfliktnivån mellan olika grupper ökat under sommaren och staden befinner sig i en ”grov våldsspiral”.

● Köpcentret är 70 000 kvadratmeter stort och har över 150 butiker och restauranger. När skotten ljöd flydde besökare ur byggnaden, samtidigt som andra gömde sig i butiker. Många var instängda i gallerian en lång stund medan polisen sökte i genom alla utrymmen.

Du kanske också gillar