Hem Sverige Skurar drar in men värmen stannar

Skurar drar in men värmen stannar

förbi admin
0 kommentar

På måndagen är det fortsatt varmt i hela landet. Framför allt i de östra delarna håller högsommarvärmen i sig.

– Där hänger värmen kvar så pass att vi har utfärdat varningar för höga temperaturer, säger Katarina Andersson.

En gul varning är utfärdad för delar av norra Uppland och Gästrikland till och med tisdag. Här väntas dygnets högsta temperatur på flera håll nå minst 30 grader.

På måndagen är en värmevarning även utfärdad i nordligaste Kalmar län, södra Örebro län samt delar av Östergötland, men här hinner temperaturen mattas av till på tisdag.

Under måndagskvällen drar nämligen en front in över västkusten med välbehövligt regn. På tisdagen passerar regnet österut över Götaland, Svealand och delar av södra Norrland.

– Det kan mycket väl komma in åskskurar i väst, säger Katarina Andersson.

Men regnet drar förbi och i Götaland hinner det klarna upp till en solig eftermiddag, med temperaturer på mellan 20 och 25 grader.

I södra Norrlands kustland och norrut väntas högsommartemperaturer på 23–28 grader på tisdagen. Först på onsdagen når regnet de norra delarna av landet.

– Då är solen tillbaka i söder. Det ser ut att kunna bli uppemot 25 grader. På ostkusten ännu varmare.

Till torsdagen ser det ut att komma in nytt regnväder i söder. Men i Svealand och Norrland är det åter soligt.

Fredagen är ostadig över Götaland och västra delarna av Svealand och Norrland. I övrigt väntas bara lokala skurar och åter stigande temperatur.

TT: Ser du något svalare väder på intåg?

– På söndagen ser det ut att bli risk för lite svalare luft, men det är inte helt bestämt ännu. Det kan också komma upp ny varmluft, svarar Katarina Andersson.

Du kanske också gillar