Hem Sverige SL: Fortsatta störningar – men trafikläget klart bättre

SL: Fortsatta störningar – men trafikläget klart bättre

förbi admin
0 kommentar

Måndagens snöoväder skapade stora problem för kollektivtrafiken och i stort sett all busstrafik var indragen. Den orangea och sedan gula vädervarningen som SMHI utfärdade har under natten tagits bort och snöfallet har upphört.

Tisdagsmorgonen medförde dock stora prövningar för många av de bussar som trafikerar söderort, Huddinge och Botkyrka. Där var trafiken helt inställd på morgonen på grund av besvärligt väglag.

– Halkbekämpningen har inte fungerat i den utsträckning som vi hade hoppats, just söder om Stockholm har vi större utmaningar med väghållningen. Vi sätter säkerheten främst. Bussarna får inte köra i diket, sade Andreas Strömberg.

Framemot kvällen är läget mer stabilt.

– Vi har fortsatta förseningar utspridda över länet, men inte alls i samma utsträckning som tidigare, säger Aleksander Krajisnik.

– Snöröjarna verkar ha kommit ikapp med plogning och halkbekämpning. Så överlag ser det bra ut just nu.

Pendeltågen kommer köra med reducerad trafik dygnet ut. SL hoppas kunna återgå till normalläge på onsdagen.

– Det beror dels på hur spårväxlarna ser ut, dels på om det är mycket snö och is på banorna. Det vi väntar på är framför allt besked från Trafikverket, som styr mängden trafik, säger Aleksander Krajisnik.

Störningar påverkar fortfarande flera av lokalbanorna. Lidingöbanan ersätts av buss medan Spårväg City inte går hela vägen utan vänder vid Skansen. Trafiken på Tvärbanan är oregelbunden på grund snö, is och grenar på spåret.Foto: Alexander Mahmoud

Inom SJ är det fortsatta störningar för tågtrafiken på landets spårnät som kommer vara reducerad, skriver SJ på sin hemsida. Det är främst sträckorna Stockholm C–Uppsala C, Stockholm C–Västerås C och Gävle C–Linköping C som berörs. Det kan även förekomma förlängda restider.

Du kanske också gillar