Hem Sverige Stockholmare erbjuds en fjärde vaccindos från september

Stockholmare erbjuds en fjärde vaccindos från september

förbi admin
0 kommentar

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stockholmare-erbjuds-en-fjarde-vaccindos/Foto: Magnus Hallgren

Stockholmare mellan 18 och 64 år kommer att erbjudas en fjärde vaccindos mot covid-19 från den 12 september. Bokningen är planerad att öppna den 29 augusti. En temporär vaccinmottagning öppnas i Kungsträdgården i Stockholm för att öka kapaciteten.

Stockholmare mellan 18 och 64 år kommer nu alltså att erbjudas en fjärde vaccindos. Planen är att bokningen för denna grupp ska öppna den 29 augusti. Drop-in-vaccination är möjlig från och med den 12 september.

Vaccintid kan bokas via appen Alltid öppet eller genom telefonbokningen som är öppen alla dagar.

Från och med den 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten en ytterligare påfyllnadsdos med covidvaccin för personer som är 65 år eller äldre, samt för de som löper ökad risk att bli svårt sjuka i covid-19.

Med start den 17 augusti öppnas bokningen för 65-plussare och erbjudande om påfyllnadsdos kommer att skickas ut via sms till de som använder appen Alltid öppet, uppger Region Stockholm i ett pressmeddelande. För riskgrupper öppnar bokningen 24 augusti.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Du kanske också gillar