Hem Sverige Stor brand i Alléskolan i Åtvidaberg – 30-tal brandmän bekämpar branden

Stor brand i Alléskolan i Åtvidaberg – 30-tal brandmän bekämpar branden

förbi admin
0 kommentar

Vid 19.15 under torsdagen larmades SOS Alarm om en brand i Alléskolan – Åtvidabergs största kommunala skola. Skolan består av fyra byggnader och det brinner i taket på den äldsta södra delen.

Brinner i taket

Ett 30-tal brandmän och tio räddningsfordon deltar i släckningsarbetet.

– Takbränder är komplicerat och det går åt mycket folk. På vissa ställen kan vi inte gå in för att det är risk för ras. Det kan bli så att de får fokusera på att släcka utifrån för att rädda de andra tre byggnaderna, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl, räddningstjänsten Östra Götaland.

Vid 22.30-tiden pågick släckningsarbetet. Då bedömde räddningstjänsten att de sannolikt skulle förhindra branden från att sprida sig.

Polisen misstänker brott

Även polis och ambulans finns på plats tillsammans med personal från kommunen. Ingen ska ha kommit till skada vid branden.

– Vi kommer avveckla antalet personer under natten men vara kvar för eftersläckningsarbete under fredagen, säger Mikael Kalered.

Polis och räddningstjänst vet ännu inte hur branden startade, men en förundersökning om misstänkt mordbrand är inledd.

– Man bedömer att det inte finns några naturliga orsaker just nu, sedan kan det visa sig att det gör det. Vi bedömer det som en brottsplats och kommer ha det under bevakning tills vi gjort våra undersökningsåtgärder, Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen, strax innan klockan 22 under torsdagen.

Elever får ledigt

Alléskolan har elever i alla ålderskategorier från förskoleklass till niondeklassare.

Under fredagen kommer undervisningen för grundsärskolan, årskurs 4 och årskurs 5 ställas in, skriver Åtvidabergs kommun på sin hemsida. Övriga elever bedöms i nuläget inte påverkas av branden men uppmanas att gå in genom huvudentrén.

Du kanske också gillar