Hem Sverige Strömmer (M): Förhandlingarna är konstruktiva

Strömmer (M): Förhandlingarna är konstruktiva

förbi admin
0 kommentar

På fredagen samlades Moderaternas partistyrelse för möte vid partiets högkvarter på Blasieholmen i Stockholm. Parallellt samlades även Kristdemokraternas partistyrelse.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer mötte under en kort stund ett samlat pressuppbåd i entrén till lokalerna och bjöd journalisterna på kaffe och bullar.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer bjöd journalisterna på kaffe och bulle på fredagen. Bild: Anna Tarnhuvud

Diskuterade valresultatet

Enligt honom var M-mötet inplanerat sedan tidigare och inte extrainkallat, dock så var det bland annat valresultatet och de kommande regeringsförhandlingarna som stod på agendan.

– Vi känner till att vi fick ett valresultat i onsdags och att Magdalena Andersson avgick igår. Vi har sagt tidigare i veckan att vi har inlett samtal och förhandlingar med alla de partier som före valet gav besked att de vill byta ut den sittande regering, säger Gunnar Strömmer.

Han fortsätter:

– Vi arbetar på och det är konstruktivt. Vi tar oss an uppgiften så metodiskt eller lugnt som det går, säger han.

Konstruktiva samtal

Enligt Strömmer går förhandlingarna mellan Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna åt rätt riktning just nu.

– De brukar ligga i det konstruktiva, visst tar man sig framåt, det betyder inte att alla frågor är enkla eller utlösta, utan det är är det vi ska prata om de kommande veckorna, säger han.

Inte heller kan han i dagsläget säga när Sverige kommer att kunna ha en ny statsminister och regering på plats.

– Det återstår att se. Det finns en legitim förväntan från medborgarna naturligtvis om att man ska arbeta på lugnt och metodiskt och komma till ett avslut så att vi kan få en ny regering inom rimlig tid. Samtidigt är det viktigt att få ge den tid det behöver, för det vi kommer fram till nu ska ju också hålla och ge stabilitet för landet under fyra år till.

LÄS OCKSÅ: Ulf Kristersson: Jag står redo att bilda regering

LÄS OCKSÅ: Därför retade avgångstalet upp högerfolk

LÄS OCKSÅ: Här lämnar Magdalena Andersson in sin avskedsansökan

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar