Hem Sverige Sverigedemokraterna lanserar 100 politiska förslag

Sverigedemokraterna lanserar 100 politiska förslag

förbi admin
0 kommentar

ALMEDALEN. 100 politiska förslag.

Det går Sverigedemokraterna ut med efter Jimmie Åkessons tal i Almedalen.

– Det är hundra politiska förslag för att få ordning på det fullkomliga kaos som Socialdemokraterna har skapat i vårt land, säger SD-ledaren.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson angrep i sitt tal Socialdemokraternas ofta använda talepunkt att man ska ”vända på alla stenar” för att stävja gängkriminaliteten. 

I sitt tal presenterade Åkesson ett utspel om hundra politiska förslag som partiet ska publicera på sin hemsida ”för att blotta regeringens totala oförmåga”.

Det första förslaget på listan är att partiet vill genomföra en folkräkning. Förslaget har drivits av de borgerliga partierna men Socialdemokraterna har hittills röstat nej.

– Det borde ha gjorts för länge sen. Att inte ha koll på vilka som befinner sig i landet är inte värdigt en modern rättsstat.

Också de andra förslaget drivs av SD och andra borgerliga partier och handlar om att Sverige ska hyra fängelseplatser utomlands.

– Det är mycket billigare för skattebetalarna och dessutom mer plats att låsa in grovt kriminella i Sveriges idag överfulla fängelser, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson inledde sitt tal med en saga.

Bland övriga förslag på listan finns slopad mängdrabatt för brott, avskaffad sekretess mellan myndigheter och att poliser ska få betalt redan under tiden då de studerar.

– Vi måste hitta andra vägar för att fylla platserna på polisutbildningen med människor som är lämpade att vara poliser. Ett tänkbart sätt är att sänka tröskeln rent ekonomiskt, och helt enkelt betala lön till den som väljer att utbilda sig till polis.

I sitt tal återkom Jimmie Åkesson, som också tagit med sig några stenar till scenen, gång på gång till Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Han anklagade henne för att med flit ha ”förstört” Sverige.

– Du har ägnat dig åt att slå ett helt land i spillror, och nu ber du ändå om förtroende att få en chans till, sa Åkesson.

Du kanske också gillar