Hem Sverige Theodor Engström häktas för terroristbrott

Theodor Engström häktas för terroristbrott

förbi admin
0 kommentar

Tingsrätten i Visby beslutade idag på åklagarens begäran att häkta 32-åriga Theodor Engström på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord samt förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Omfattande beslag

– Det finns t ex beslagtagna datorer, telefoner, anteckningar och motsvarande. Och det vi nu har framför oss i utredningen är inte minst att gå igenom IT-medier som är tagna i beslag, säger kammaråklagare Henrik Olin.

Häktas för flera brott

Knivmordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren skedde på Donners plats under politikerveckan i Almedalen i Visby. I måndags klassades attacken som ett terroristdåd av Säpo.

– Det har varit en motivbild riktad mot staten Sverige, men kring detaljerna råder det fortfarande förundersökningssekretess. Och vad gäller misstanken om förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord, så kan jag i nuläget inte avslöja vilken eller vilka andra de tilltänkta offren skulle varit.

Senast 19 augusti ska åtal väckts.

”Domstolen får avgöra”

Under häktningsförhandlingen berättar Engströms försvarare, Staffan Fredriksson, att den misstänkte överlämnar till domstol om han ska häktas för den nya rubriceringen eller inte. Även om han gjort vissa medgivanden vad gäller förberedelser, har han en del invändningar mot de nya brottsrubriceringarna, säger Staffan Fredriksson.

Du kanske också gillar