Hem Sverige Toppkandidat i partiet Nyans: ”Muslimer fängslas utan rättegång”

Toppkandidat i partiet Nyans: ”Muslimer fängslas utan rättegång”

förbi admin
0 kommentar

När SVT Nyheter Stockholm frågar Bashir Aman Ali om han har belägg för påståendet ger han som exempel fallet med Gävleimamen Abo Raad som frihetsberövades och fick ett utvisningsbeslut då han ansågs utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Men på mötet lät det som att muslimer i allmänhet kan drabbas.

Kritiken mot uttalandena har handlat om att Bashir Aman Ali sprider konspirationsteorier och att partiet för en polariserande retorik.

Riskerar inte partiet Nyans politik att öka segregationen genom att rikta sig in på en specifik samhällsgrupp, i det här fallet muslimer?

– Vi vill stödja alla som känner sig utsatta i samhället och det finns flera samhällsgrupper som upplever utsatthet i Sverige. Judar, kristna, samer och muslimer. Vi ser dock att muslimer är den gruppen som är mest utsatt, därför vill vi driva en politik som gynnar muslimer och visa att vi inte accepterar att man som muslim marginaliseras och inte har samma rättigheter som alla andra svenska medborgare, säger Bashir Aman Ali.

Hör honom bemöta kritiken mot uttalandena i videon ovan.

Tidigare dömd för ekobrott

Bashir Aman Ali är grundare till Al-Azharstiftelsen, numera Stiftelsen för Bildning i Sverige, och dömdes 2019 vid Stockholms tingsrätt till fängelse i 4,5 år för flera grova ekobrott efter att ha låtit föra ut tio miljoner kronor från stiftelsen för att starta en islamisk bank. Han fick dessutom näringsförbud i åtta år.

Bashir Aman Ali avtjänade sitt straff och släpptes fri efter tre år på Kumlaanstalten. Han nekar till brott.

Du kanske också gillar