Hem Sverige Trafikolycka i Alingsås kommun – en person fastklämd

Trafikolycka i Alingsås kommun – en person fastklämd

förbi admin
0 kommentar

En personbil har kört ner i en bäck och hamnat på sidan i samband med en singelolycka på Lövhultsvägen under lördagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska det vara mycket halt på platsen.

– Vi är på plats tillsammans med ambulans och polisen. Bilen ligger på sidan i diket, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Föraren och en passagerare har smitit från platsen

Personen som klämdes fast i bilen är en 56-årig man. Han fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Enligt polisen ska ytterligare två personer avvikit från platsen i samband med olyckan.

– Vi söker efter föraren och en passagerare som sprungit ifrån platsen. Båda är väl kända hos oss sedan tidigare. Däremot är den som lämnades kvar inte känd, säger vakthavande befäl Morten Gunneng.

Männen som avvikit från platsen är enligt Gunneng båda i 35-årsåldern. Polisen söker efter dem med hundpatrull.

Finns det några brottsmisstankar?

– Det kommer att hopas brottsmisstankar här det är jag övertygad om. Däremot har jag svårt att säga vad vi kan styrka. Smitning från trafikolycksplats i alla fall, och vissa smärre trafikbrott. Sedan beror det på om vi får tag på föraren så vi kan ta lite provtagningar, säger Morten Gunneng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar