Hem Sverige Tre björnungar fångade på film

Tre björnungar fångade på film

förbi admin
0 kommentar

Plötsligt såg Magnus Eriksson, 51, tre björnungar.

Han tog fram mobilkameran och lyckades filma dem.

– Det var helt klart jättehäftigt, säger han.

Magnus Eriksson från Åsele var ute och körde i tjänsten, på väg från västerbottniska Vilhelmina till Dikanäs. Efter byn Storsele hände det:

– Då ser jag tre björnungar i diket på vänstra sidan. Innan jag hunnit fippla fram kameran hade de hunnit upp i ett träd. Jag tänkte att jag kör förbi en bit så jag inte skrämmer dem alltför högt upp, sedan stannar jag. Då började de går ner igen.

– När de är på väg ner på backen börjar jag tänka, ”undrar var mamman är någonstans”. Då drog jag faktiskt upp rutan igen, säger Magnus och skrattar.

Mötet med den vuxna björnen gick bra.

– I samma veva som de går ner från det där trädet och två springer i väg till nästa träd och en springer in i skogen, då ser jag faktiskt mamman i vänstra sidobackspegeln på bilen. Hon kommer från andra sidan vägen och går över vägen. Så skuttar hon över diket och in i skogen. Där står hon och väntar på ungarna. Hon verkade väldigt lugn och fridfull. Hon kände nog inte mig som ett hot i alla fall.

Hur kändes det att se björnungarna?

– Det var helt klart jättehäftigt. Det är väl inte helt ovanligt att man stöter på någon björn någon gång ibland när man är och kör efter de här vägarna där jag håller till. Men att det är tre björnungar som är och klättrar efter en trädstam, det har jag då aldrig sett någon gång, säger Magnus Eriksson.

Du kanske också gillar