Hem Sverige Troligen medveten handling som orsakat läckorna vid gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön

Troligen medveten handling som orsakat läckorna vid gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön

förbi admin
0 kommentar

Regeringen bedömer att det är en medveten handling som ligger bakom detonationerna och ser allvarligt på det inträffade med anledning av det säkerhetspolitiska läget. Statsminister Magdalena Andersson framhöll att Sverige har nära kontakt med andra länder, framför allt med Danmark och Tyskland, men också med EU, Nato, Norge, Finland, och USA.

– Jag kommer att sammankalla regeringens säkerhetspolitiska råd och berörda svenska myndigheter vidtar alla nödvändiga åtgärder. Polisen har också inlett förundersökning om sabotage. Samtidigt vill jag betona att detta inte är ett angrepp på Sverige. Detonationerna har inte ägt rum på svenskt territorium, utan i det som kallas vår ekonomiska zon, sade statsminister Magdalena Andersson.

Statsministern uppmanade även svenska folket att vara vaksamma och söka information från trovärdiga källor samt att inte sprida information om Försvarsmaktens verksamhet. I väntan på en ny regering har den nuvarande övergångsregeringen alla möjligheter att agera för Sveriges och svenska folkets trygghet. Sverige har alltid en fungerande regering på plats.

Du kanske också gillar