Hem Sverige Två anhållna för mord – tredje skjutningen på en vecka i Södertälje

Två anhållna för mord – tredje skjutningen på en vecka i Södertälje

förbi admin
0 kommentar

01.10.2022 klockan 12.35: Artikeln har tillfogats en rättelse.

Mannen hittades i stadsdelen Ronna strax efter klockan 19. Skjutningen skedde utomhus, på en plats där många rör sig. Han fick vård på platsen efter det att en ambulanshelikopter tillkallats, men avled.

Händelsen utreds som mord och på lördagsmorgonen meddelar polisen att två personer har anhållits.

Skjutningen är den tredje i staden på kort tid, senast i torsdags skottskadades en man i samma område. Förra lördagen skadades en 20-årig man allvarligt i området Saltskog vid en skjutning.

– Det är klart att vi tittar på eventuella samband och det är högst anmärkningsvärt att vi har tre händelser på en vecka, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisregion Stockholm.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Totalt har 49 personer skjutits ihjäl i Sverige i år – innan dess var 2020 det år då flest personer dödats i skjutningar, med 47 offer.

– Inget tyder på att våldet minskar. Vi har ett synnerligen allvarligt läge. Den organiserade brottslighetens våldsanvändning har nått en omfattning vi inte sett tidigare. Risken för att tredje man ska skadas och dödas har ökat, sade rikspolischef Anders Thornberg på en pressträff under fredagen.

Rättelse: Mannen vårdades på platsen efter det att en ambulanshelikopter tillkallats.

Läs mer:

En död efter skjutning i Södertälje

Rikspolischefen om skjutningarna: Risken att skadas och dödas har ökat

Du kanske också gillar