Hem Sverige Två män döms till fängelse för grovt dopningsbrott och grov smuggling

Två män döms till fängelse för grovt dopningsbrott och grov smuggling

förbi admin
0 kommentar

Dopningsmedlen såldes via en hemsida. Genom beslag av postförsändelser som beställts via hemsidan lagfördes fyra kunder, bosatta i olika delar av Sverige, för innehav av dopningsmedel.

Utöver grovt dopningsbrott döms de två männen för smuggling av en större mängd egentillverkad doping till Norge. Det meddelar Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande på torsdagen.

Starka bevis

Båda männen medger viss mindre delaktighet i verksamheten, men förnekar i övrigt. Bevisningen mot dem är dock stark genom att deras fingeravtryck och dna fanns på lådorna där dopningsmedlen förvarades. Kommunikation via hemsidan kan även knytas till dem.

– Det finns ingenting i utredningen som tyder på att någon annan varit inblandad i något större omfattning utöver de misstänkta och männen har inte velat lämna några konkreta uppgifter om andra medverkande. Bevisningen är gedigen, säger Christina Nilsson, rådman vid Malmö tingsrätt.

Ytterligare en person döms för medhjälp

Två personer misstänktes även för medhjälp. En av personerna friades i brist på bevisning. Den andra personen döms till villkorlig dom. En tidigare misstänkt döms för vapenbrott.

Enligt tingsrätten motsvarar straffvärdet ett fängelsestraff på tre år och sex månader. Men eftersom de två männen varit häktade med restriktioner i åtta månader och förlorar sina arbeten till följd av straffet, blir fängelsestraffet tre år.

De båda männen är kvar i häkte till dess domen får verkställas.

Du kanske också gillar