Hem Sverige Underrättelsesamordnare till Underrättelseenheten, Region Stockholm

Underrättelsesamordnare till Underrättelseenheten, Region Stockholm

förbi admin
0 kommentar


Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu underrättelsesamordnare till underrättelseenheten, region Stockholm.


Organisation


Polisregion Stockholm


Kommun


Stockholm


Län


Stockholms län


Utlyst


08 november 2022


Ansök senast


15 november 2022


Referensnummer


A618.527/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu underrättelsesamordnare till underrättelseenheten, region Stockholm som är initiativtagande, beslutsam och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få en möjlighet att påverka den polisiära förmågan, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Underrättelseenheten i region Stockholm ansvarar för regionens underrättelseverksamhet. Vid enheten bedrivs underrättelseverksamhet med strategiskt, operativt och taktiskt fokus för att upptäcka, förebygga och förhindra brottslighet och ordningsstörningar. Enheten ansvarar bland annat för att samordna och stödja underrättelseledda åtgärder och insatser rörande allvarlig och organiserad brottslighet. En viktig del av underrättelseverksamheten är att vara ett stöd för de operativa och utredande verksamheterna i regionen. Underrättelseverksamheten ska vara en del av den brottsbekämpande verksamheten genom att utgöra ett stöd för beslutsfattare på samtliga nivåer samt ha förståelse och kompetens att producera beslutsunderlag riktade till beslutsforum på olika nivåer inom regionen.

Underrättelseenheten söker medarbetare som ska arbeta med underrättelsesamordning mot regionens ledningscentral. Underrättelsesamordnaren kommer att jobba riktat mot regionens händelsestyrda arbete och arbeta för att stärka polisens förmåga i realtid.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter

Som underrättelsesamordnare arbetar du som länken mellan Underrättelseenheten och Regionledningscentralen (RLC). Du arbetar nära RLC och bistår den operativa verksamheten med stöd i beslutsfunktioner samt omhändertar och bearbetar information. Det ställs höga krav på självständigt arbete då du som samordnare snabbt kan behöva fatta beslut och analysera information och agera därefter.

 

 I rollen som underrättelsesamordnare inkluderas du i att:

 • Vara underrättelseenhetens samordnare mot RLC.
 • Lägesfölja polisens händelsestyrda arbete och utgöra ett stöd för beslutsfunktioner på RLC.
 • Bistå den yttre personalen med bedömning av underrättelseinformation.
 • Omhänderta information som har relevans för underrättelseverksamheten.
 • Bearbeta information och delge den internt inom underrättelsetjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Fullständigt gymnasiebetyg eller utbildning/erfarenhet som bedöms relevant av arbetsgivaren
 • God kunskap och förmåga att arbeta i olika typer av datasystem
 • Mycket god förmåga i att tala och skriva på svenska.
 • Minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat inom verksamhet som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.

Det är meriterande om du har:

 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta vid ledningscentral
 • Erfarenhet av Polisens interna IT-system.
 • Erfarenhet av att arbete riktat mot grov och organiserad brottslighet.
 • Erfarenhet av att tala inför andra och hålla presentationer.
 • Erfarenhet och god kännedom om polisens organisation.

 

Personliga egenskaper:

Du har ett högt säkerhetstänk och hög integritet samt en förmåga att fatta beslut i ett stundtals högt tempo. Du är strukturerad och tydlig då arbetet innefattar att dela med sig och presentera information till berörda enheter. För att lyckas i rollen behöver du även ha en bra samarbetsförmåga, vara initiativtagande och ha en stor personlig mognad.

 

 • Personlig mognad
 • Initiativtagande
 • Samarbetsförmåga
 • Strukturerad
 • Tydlig
 • Beslutsam
 • Integritet

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Frida Medin, [email protected]

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:
Joakim Brelin, 010-567 41 88, [email protected]

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Björn Wiberg, 073-331 51 53
SACO, Fackförbundet ST, och SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, kan komma att bli med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Periodplanerad 5:3, mån-sön, dag och kvällspass. Kan även komma att bli nattpass om behovet uppstår.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Samordnare Underrättelse

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och via e-post till [email protected] senast den 15/11–2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A618.527/2022 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbetAnsök via e-post

Du kanske också gillar