Hem Sverige Ung man död efter skjutning i Ronna

Ung man död efter skjutning i Ronna

förbi admin
0 kommentar

Strax efter klockan 19 på fredagkvällen larmades polisen om att det hade skjutits i Ronna. På plats hittades en allvarligt skadad person.

– Ambulans vårdade på platsen, men en ung man i 20-årsåldern är tyvärr avliden. Anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Enligt Camilla Skagerlind har polisen kontrollerat en rad personer och fordon på platsen, men ingen är i nuläget gripen.

– Vi inventerar allt vi har här i området, det finns en hel del kameror här.

Strax efter klockan 21 meddelade polisen att en person, en ung man, avlidit efter skjutningen. En förundersökning om mord är inledd.

Flera skjutningar i Södertälje

Så sent som i onsdags skadades en man i 25-årsåldern i en skjutning på i princip samma ställe i Ronna och för en vecka sedan dök en skottskadad man upp på Södertälje sjukhus.

– Självklart tittar vi på samband. Allt annat vore konstigt, säger Carina Skagerlind.

Så här sa Caroline Aspegren, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Södertälje, tidigare i dag när SVT mötte upp henne för att prata om den senaste tidens skjutningar:

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Vi träffar, Caroline Aspegren tillförordnad lokalpolisområdeschef i Södertälje, i Saltskog där en skjutning inträffade för en vecka sen. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Du kanske också gillar