Hem Sverige Ung man skjuten i Halmstad – man i 25-årsåldern anhållen

Ung man skjuten i Halmstad – man i 25-årsåldern anhållen

förbi admin
0 kommentar

Larmet kom vid 22.30-tiden på torsdagskvällen. En förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott är inledd.

– Han var vaken och talbar när han anträffades, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Polisens tekniska undersökning är klar och de har även samlat in vittnesuppgifter från personer som befann sig i området.

Bilbrand i närheten

Drygt två timmar senare började två bilar brinna i samma område och polisen är i färd med att bilda sig en uppfattning och vad som skett. Vittnen har sett några unga män springa bort från bilbrandsplatsen.

– I och med att det är hyfsat nära kan vi inte utesluta att det kan finnas något samband, säger Christer Fuxborg, presstalesperson Region Väst.

Under fredagsmorgonen har de fortfarande ingen misstänkt eller frihetsberövad. Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Mannen som blev skjuten är inte allvarligt skadad.

Söker vittnen

Senare under fredagen gick polisen ut på sin hemsida om att man söker vittnen. Då händelsen skedde på en tid då man tror många är vakna uppmanar man nu boende eller andra som vistats i området som kan ha hört eller sett delar eller hela händelseförloppet att höra av sig till polisen.

Man anhållen

Under lördagen meddelade polisen att man gripit en man i 25-årsåldern misstänkt för medhälp till försök till mord. Mannen anhölls sedan av åklagaren.

– Man kan inte utesluta att polisen söker fler personer i ärendet, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Drygt två timmar senare började två bilar brinna i samma område.

Du kanske också gillar