Hem Sverige Utredare till utredningssektionen för brott i nära relation i Lund Region Syd

Utredare till utredningssektionen för brott i nära relation i Lund Region Syd

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Syd


Kommun


Lund


Län


Skåne län


Utlyst


17 november 2022


Ansök senast


04 december 2022


Referensnummer


C113117/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår utredningssektion i Polisområde Södra Skåne söker vi nu en relationsutredare som är lugn, kommunikativ och driven. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Utredningssektionens verksamhet omfattar utredning av grova brott, brott i nära relation, brott mot barn samt spanings- och beslagsverksamhet. Vår verksamhet bedrivs på tre orter, Lund, Ystad och Trelleborg. Gällande ärenden gruppen hanterar ingår bl.a. grov kvinnofridskränkning, våldtäkt, grov misshandel, sexualbrott och mord.
För oss är det självklart att vi samverkar såväl inom sektionen som tillsammans med andra sektioner.

Arbetsbeskrivning

Som utredare arbetar du med olika typer av brottsutredningar under ledning av förundersökningsledare. Arbetet sker både i team och som självständig handläggning. Grupperna hanterar de flesta brotten som enligt brottskatalogen tillhör utredningssektionen.
Du är ansvarstagande och har hög stresstålighet. Du kan arbeta med ett långsiktigt perspektiv och har förmågan att se helheten i de aktiviteter eller beslut du deltar i. Du är resultatinriktad, uthållig och lojal mot verksamhetens mål.

I arbetet ingår att hantera frihetsberövade personer, varför arbetet i perioder kan innebära tidspress. I arbetet har du många interna och externa kontakter med exempelvis åklagare, juridiska ombud och sakkunniga. Utredningsåtgärder genomförs även utanför polishuset. Som förhörsledare kommer du att hålla förhör med målsägande, misstänkta och vittnen.
I vissa ärende kan du komma att arbeta i team, du kan också behöva stötta andra utredningsgrupper inom sektionen eller polisområdet vid behov.
Du kommer att arbeta båda självständigt och i grupp.

I gruppen arbetar vi med daglig styrning och ständiga förbättringar, där engagemang och drivkraft är viktiga parametrar för att nå ett bra resultat.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Vana att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg
 • Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
 • Dokumenterad utredningsvana
 • Meriterande

 • Erfarenhet av brottsutredningar
 • Erfarenhet/utbildning av förhörsmetodik
 • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
 • Erfarenhet av arbete i polisens interna datorsystem
 • 10 veckors utredningsutbildning för civila utredare, polisiär utbildning inom utredning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet från övrigt utredningsarbete, gärna inom den offentliga verksamheten
 • Ytterligare språkkunskap utöver engelska och nordiska språk

Personliga egenskaper

Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Är flexibel och kan arbeta med psykiskt krävande arbetsuppgifter under stressade perioder och har förmåga att arbeta med ärenden som mentalt kan vara tunga att hantera. Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att arbeta tillsammans med andra människor. Du är en god kommunikatör som tar ansvar för arbetet och driver ärenden framåt. Du har förmåga att arbeta både i grupp och självständigt samt samarbeta med andra myndigheter och organisationer. Du är resultatinriktad och lojal mot verksamhetens mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Lund
Arbetstid: Heltid. Veckoplanering med flextid. Kvälls- och helgtjänstgöring och beredskap förekommer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar