Hem Sverige Vakthavande befäl till Region Bergslagens ledningscentral i Örebro

Vakthavande befäl till Region Bergslagens ledningscentral i Örebro

förbi admin
0 kommentar


Är du redo för en större uppgift? Till Region Bergslagens ledningscentral (RLC) söker vi dig som trivs i en beslutsfattande roll och som vill arbeta som vakthavande befäl. Hos oss får du utvecklas tillsammans med engagerade och trevliga kollegor!


Organisation


Polisregion Bergslagen


Kommun


Örebro


Län


Örebro län


Utlyst


31 oktober 2022


Ansök senast


14 november 2022


Referensnummer


A554.795/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen har cirka 2200 anställda och består av tre polisområden samt tre regionala enheter. Region Bergslagens ledningscentral (RLC) är en sektion vid operativa enheten och ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. Från ledningscentralen i Örebro leds den händelsestyrda verksamheten genom befäl och operatörer. Här finns regionens vakthavande befäl och andra ansvariga för utövande av taktisk ledning i regionen.

Arbetsbeskrivning

Som vakthavande befäl har du det yttersta ledningsansvaret för regionens minutoperativa och händelsestyrda verksamhet. Du utövar taktisk och strategisk ledning inom regionen och har nära samverkan med den nationella ledningscentralen, förundersökningsledare och yttre befäl.

I rollen agerar du proaktivt så att funktionerna gemensamt kan upprätthålla hög tillgänglighet och service för medborgarna. Du omfördelar resurser där de bäst behövs, inom och utanför den egna regionen. I uppdraget ingår också kontakt med media och beredskap som räddningsledare eller stabchef vid särskild händelse. Som vakthavande befäl arbetar du på dygnets alla timmar. Schemalagd jour ingår också i arbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen
 • Bred polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet
 • God erfarenhet av att planera, leda och följa upp polisiära insatser i roll som bland annat OPL, PIC, eller stabschef
 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i engelska.
 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av operativ ledning inom polisiär verksamhet
 • Erfarenhet av ledningsforum/ledningsgrupp
 • Erfarenhet av arbete som vakthavande befäl vid RLC
 • Erfarenhet av att delta i ledningsstab vid särskild händelse
 • Genomfört polisens chefsprogram (det direkta ledarskapet) eller annan ledarskapsutbildning som kan bedömas relevant av arbetsgivaren
 • Genomgått utbildning i operativ ledning grund
 • Genomgått nationella VB-utbildningen
 • Genomfört förundersökningsledarutbildning, nationell eller lokal
 • Genomfört nationell stabsutbildning eller stabsmetodikutbildning
 • Genomfört någon alternativt samtliga av utbildningarna ”eftersök av försvunnen person (EEP); EEP 1, 2 och 3 (räddningsledare) alternativt erfarenhet av arbete med eftersök av EEP
 • Kunskap i Storm MA/Cortex/Karta
 • Kunskap om utredning och lagföring enligt polisens nationella utredningsdirektiv

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har lätt för att skapa dig en helhetsbild och som trivs i en roll där du fattar snabba beslut, ibland på ofullständigt beslutsunderlag. Du har förmågan att synliggöra medarbetare och ta tillvara på gruppens kunskap och erfarenhet för utveckling av både verksamhet och individ. Genom ett tillitsbaserat ledarskap kan du kommunicera på ett tydligt sätt, påminna och följa upp. Du har inga problem med att ge konstruktiv återkoppling. Som person kan du arbeta i ett högt tempo när det brinner till, det gör du genom att vara stabil och kontrollerad i stressituationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Dan Grabö, gruppchef, 073-0591 541, [email protected] 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Malin Lindberg, 076-136 47 92, [email protected] 

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader.

Arbetsort: Örebro.

Arbetstid: Periodplanerad för dygnets alla timmar samt beredskap

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Poliskommissarie, RLC grupp 11 vid region Bergslagen.

Ansökningsprocessen

I din ansökan önskar vi att du noggrant beskriver på vilket sätt du uppfyller kvalifikationerna och meriterna. Detta för att underlätta urvalsarbetet. Du kan se kravprofilen och vad som efterfrågas under fältet “kvalifikationer”. 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få mer information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 14/11 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A554.795/2022 i mailets ärendemening.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda tester som ett komplement till bedömningen. Mer information om testerna kommer under rekryteringsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbetAnsök via e-post

Du kanske också gillar