Hem Sverige Wilja-Lies Tiktok-intervju har visats över en miljon gånger

Wilja-Lies Tiktok-intervju har visats över en miljon gånger

förbi admin
0 kommentar

Nära hälften av 00-talisterna är på Tiktok dagligen och många av de unga användarna hämtar också sin politiska information därifrån, enligt Internetstiftelsen.

Många klipp med politiska inslag får stor spridning och ett av de senaste klippen i ämnet som blivit viralt på plattformen kommer från Wilja-Lie, som intervjuade Sverigedemokraterna utanför deras valstuga i Eskilstuna.

Emely Ek, som svarar på frågorna från Wilja-Lie, tar mestadels uppmärksamheten som klippet har fått med ro.

”Det är helt otroligt hur saker kan få spridning. Det känns så klart lite läskigt men också väldigt kul”, skriver Emely Ek till SVT.

Har du själv någon teori kring varför intresset varit så pass stort?

”Det har så klart alltid varit hett kring SD. Folk är generellt sett intresserade av att få veta mer om oss och våra företrädare, så jag är inte förvånad”, svarar Emely Ek som i dag är aktiv i Sverigedemokraterna som kandidat till region- och kommunfullmäktige.

”Jobbar med det i skolan”

Wilja-Lie, 14, som ligger bakom klippet hade inte förväntat sig att det skulle bli så här stort när hon och hennes två klasskamrater tog med sig sin skoluppgift ner på stan.

– Vi jobbar med det här i skolan och jag fick partiet SD tillsammans med två andra elever i klassen. Vi skulle åka in till stan och intervjua partiet. Då kom jag på att jag ville göra tre snabba frågor till Tiktok som en rolig grej och så blev det så här stort, säger Wilja-Lie till SVT.

Vill intervjua fler

Wilja-Lie känner efter SD-intervjun att hon vill intervjua fler politiker.

– Jag skulle absolut vilja gå ner på stan och fråga fler partier, ställa frågor och filma det. För nu har jag blivit mer intresserad av det.

Det virala klippet har i skrivandets stund setts över 1,1 miljoner gånger och fått in över 4200 kommentarer. Du kan se klippet i spelaren ovan.

Du kanske också gillar