Asukkaiden palautteen perusteella suunnitelmia muutettiin niin, että puistoja säilytetään nyt enemmän kuin ensin ajateltiin. Kerrostaloasuntoja tulee silti noin tuhannelle.
Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina kiistellyn Hakametsän jäähallin alueen asemakaavaehdotuksen.
Tampereen kaupunki on halunnut alueelle sisäpalloiluareenan, liike- ja toimistotiloja sekä uusia koteja noin tuhannelle asukkaalle. Asukkaat olivat sen sijaan huolissaan alueen mullistuksesta ja kahden suositun lähipuiston kohtalosta.
Yhdyskuntalautakunta äänesti tiistaina asemakaavan palauttamisesta valmisteluun. Asian käsittelyä jatkettiin äänin 10–3.
Hakametsä on Suomen ensimmäinen jäähalli. Se valmistui vuonna 1965 jääkiekon MM-kisoihin. Halli oli vuosikymmeniä Ilveksen ja Tapparan kotiareena. Vuonna 2021 joukkueet siirtyivät pelaamaan Tampereen uuteen areenaan. Siitä saakka hallin ja sen läheisten kaupunginosien tulevaisuus on ollut auki.
Nyt jäähalli saa asemakaavassa suojelumerkinnän. Sen ympärille kehitetään monenlaista urheilutoimintaa.
Palaute vaikutti puistoihin
Asemakaavaa on muutettu palautteen perusteella. Suunnitelmia muutettiin niin, että laajempi osa Tartonpuistoa säilyy. Myös toista puistoa eli Uudenkylänpuistoa säilyy aiempaa suunnitelmaa enemmän. Kaupunki aikoo säilyttää myös suositut koirapuistot ja tutkia, mahtuisiko alueelle uusi skeittipuisto.
Alueelle tulee kolmeen kortteliin uusia asuntoja. Rakennukset ovat kerrostaloja, joiden kerrosluvut vaihtelevat viidestä kolmeentoista. Asuntoja tulee noin tuhannelle asukkaalle.
Yksityisiä ja julkisia liikuntapalveluja, opetusta, majoitusta, toimistoja, hallintoa ja liiketoimintaa varten varataan yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä, missä on mukana nykyisen jäähallin tiloja. Lisäksi suojeltavan jäähallin korttelissa varataan tilaa vanhojen harjoitushallien korvaamiseksi uudella.
Kaava mahdollistaa myös uuden lukion toimipisteen perustamisen. Kissanmaan, Kalevan ja Uudenkylän kaupunginosiin sijoittuva asemakaava menee vielä Tampereen kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi.