Hem Sport Tobias Sana på väg till BK Häcken

Tobias Sana på väg till BK Häcken

förbi admin
0 kommentar

En av årets mest oväntade övergångar kan vara på väg att bli verklighet.

Tobias Sanas kontrakt med IFK Göteborg revs i juli.

Enligt Sportbladets uppgifter är 33-åringen högaktuell för att skriva på för BK Häcken.

Tobias Sana har varit en av de mest omskrivna spelarna i årets allsvenska.

Detta sedan IFK Göteborg bröt kontraktet med honom efter att han flera gånger protesterat mot tränaren Mikael Stahre. En incident i paus mot Kalmar FF i maj blev droppen. Spelaren och klubben gick skilda vägar och för cirka tre veckor sedan berättade Sana själv för SVT om uppbrottet.

– Det var ett samtal och jag räckte upp min hand och sa ”deras högerback ser ut som Messi på plan, han får jättemycket tid och jag får jaga honom hela tiden. Jag ser dålig ut i mitt presspel, vi måste hitta en lösning”. Jag tror att tränaren blev irriterad.

En första kontakt tagen

Tobias Sana.

Sana fortsatte:

– Min vilja var att vi skulle bli bättre. När han sa ”fokus!” högljutt, ställde jag mig upp och svarade ”jag är fokuserad” och gick emot honom. När vi lämnade omklädningsrummet sa han ”fokusera på matchen nu”, sedan gjorde vi ”high-five”, berättade Sana då.

Enligt Sportbladets uppgifter kan nu Sana gå till BK Häcken istället. En första kontakt ska vara tagen och Sana är ett alternativ som Häcken ser som perfekt på sin vänsterkant. De har letat efter en ytter en längre tid. Inget är klart eller påskrivet men enligt Sportbladets uppgifter finns det en del som talar för att Sana hamnar i Häcken inom den närmsta tiden.

Sportbladet har sökt Häckens sportchef Martin Ericsson.

Du kanske också gillar