Hem Hälsa Tricket är att tvätta frukten och inte äventyra din hälsa

Tricket är att tvätta frukten och inte äventyra din hälsa

förbi admin
0 kommentar

Körsbär bör tvättas väl för att bli av med bekämpningsmedlen och inte äventyra din hälsa. Låt oss ta reda på det rekommenderade tricket för att ta bort alla spår.

En av italienarnas favoritfrukter kan skada din hälsa om du inte följer vissa riktlinjer. Låt oss se hur man tvättar körsbären ordentligt.

Adobe foton

L ’Användning av bekämpningsmedel Det är farligt för människor om det finns effekter av det på maten när de äter det. Tyvärr har många studier och undersökningar visat att många frukter innehåller bekämpningsmedel eller andra skadliga ämnen. jordgubbe ovanpå bordet Viss forskning men ingen brist på resultat på grönsaker och mjöl, på te H På tomatkött. Konsumentföreningar varnar för farorna med långvarig användning av bekämpningsmedel och uppmanar medborgarna att ägna särskild uppmärksamhet åt dem Tvätta frukt och grönsaker. Varningen gäller också en frukt som är på väg att slå på många familjers bord, körsbäret. Under sommaren konsumerar många kilogram körsbär, de är läckra och älskade även av de små. Låt oss se vad Det korrekta sättet att ta bort alla spår bekämpningsmedel.

Körsbär och bekämpningsmedel, och hur man tvättar frukten väl

Det räcker inte att skölja körsbären under kranvatten för att eliminera alla spår av bekämpningsmedel eller andra skadliga ämnen på frukten. Rådet är att sänka ner körsbären i en skål med det vatten och bikarbonat eller vatten och vinäger Låt stå i 15/20 minuter. Sedan kan den sköljas väl och ätas. Om du använder bakpulver, tillsätt bara några teskedar i vattnet för att få en eller två liter vatten medan om alternativet handlar om vinäger, bör du lägga till en hel kopp.

Detta är ofta det enda sättet att kunna äta säkert utan att äventyra din hälsa. Du behöver inte bara tvätta körsbären utan också Vindruvor, jordgubbar, äpplen och aprikoserE – Persikor, apelsiner och grapefrukt. Föroreningar sprider sig som sagt och involverar också grönområden. Selleri, potatis, paprika, aubergine, sallader, listan är lång och ingen mat är utesluten.

Konsekvenser för hälsan

Du kanske tycker att det är överdrivet att använda en lösning med bakpulver och vinäger och att det räcker med vatten för att rengöra frukten. Men förekomsten av bekämpningsmedel, Det ska inte underskattas För hälsokonsekvenserna kan bli mycket allvarliga i längden. Konsumentföreningar pratar om möjligheten att demonstrera Astma, infertilitet och cancer. En verklig fara som kan undvikas genom att välja ekologiskt odlade frukter och grönsaker.

Du kanske också gillar