Hem Sport Tufft matchande för AIK: ”Bara att använda motivationen från fansen”

Tufft matchande för AIK: ”Bara att använda motivationen från fansen”

förbi admin
0 kommentar

Nyligen besegrade AIK toppkonkurrenterna IFK Göteborg och Malmö. Söndagens derby mot Hammarby blir Solnalagets tredje tuffa match på lite drygt en vecka.

Matchande som märks av, enligt AIK-anfallaren Jordan Larsson.

– Det är klart att kroppen tar stryk om man säger så, men det är så här man vill ha det som fotbollsspelare. Man vill ha det tajt mellan matcherna. Det är bara att använda all motivation från fansen och den kicken man får av att vinna, säger han till SVT Sport.

”Kommer att bli stort”

De svartgula har nu radat upp fem raka segrar i allsvenskan. Moralen i laget är god inför mötet med Bajen, enligt Larsson.

– Nu är det bara att samla all energi vi har.

– Det kommer att bli stort. Mycket folk på läktaren och bra tryck, det ser vi fram emot.

Och en seger är minst sagt önskvärd.

– Klart att det betyder mycket. Inte bara för fansen, men för klubben och för oss spelare också. Kan vi vinna det här så sätter vi oss i en bra position. Sex (raka) segrar hade varit fantastiskt, men först ska vi spela matchen och vinna den också.

”Du får fråga dem…”

Bilal Hussein, som numera är en kugge på AIK:s mittfält, trivs med det tuffa matchandet.

– Kul med mycket och stora matcher. Det är najs, det är de här matcherna man vill spela. Det är kul att de kommer tätt också, säger Hussein till SVT Sport.

Mittfältsdirigenten är nöjd med sin roll i laget och känner att han successivt tar kliv.

– Det känns mycket bra. Bättre nu än förra året och jag får visa mina kvalitéer offensivt men också förbättrat defensiven.

Hur mycket känner du själv att du betyder för laget?

– Haha.. Du får fråga dem. Jag försöker bara jobba hårt och vara ett alternativ för mina lagkamrater. Jag vill alltid göra det bra i matcherna och spela mitt spel.

Du kanske också gillar