Hem Sverige Turkiets utrikesminister negativ till svensk Nato-ansökan

Turkiets utrikesminister negativ till svensk Nato-ansökan

förbi admin
0 kommentar

Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavuşoğlu tar vid efter Erdogans om Sveriges och Finlands Nato-processer.

– Problemet är att de här två länderna öppet stödjer PKK, säger Çavuşoğlu.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavuşoğlu tog vid efter Erdogans utspel riktat mot Sveriges och Finlands Nato-processer och förklarade på lördagseftermiddagen varför också han är negativt inställd.

– Problemet är att de här två länderna öppet stödjer PKK, det handlar om terroristorganisationer som har attackerat våra trupper och soldater varje dag, också så sent som i går förlorade vi en soldat, sa Mevlüt Çavuşoğlu när han anlände till Nato-utrikesministermötet i Berlin.

– Därför är det oacceptabelt och skandalöst att våra vänner och allierade stödjer de här terroristorganisationerna, fortsätter han.

Utrikesminister Mevlüt Çavuşoğlu (till vänster) och president Recep Tayyip Erdogan (till höger) är negativa till en svensk Nato-ansökan.

”Ber oss blockera”

Vidare förklarar Çavuşoğlu:

– På grund av vårt krig mot de här terroristorganisationerna har det varit exportrestriktioner mot försvarsindustrin, produkter som vi importerar från allierade och länder som planerar att blir medlemmar i Nato.

– Därför är en stor majoritet av det turkiska folket emot de här två ländernas medlemskap som stödjer PKK och YPG terroristorganisationerna och de ber oss att blockera de här medlemskapen.

Han avslutade med att berätta att frågorna ska diskuteras i kväll.

– Men det här är frågor som vi måste diskutera med våra Nato-allierade och de här länderna som ni nämnt.

Du kanske också gillar