Hem Underhållning 5 bästa filmerna för att lära dig italienska

5 bästa filmerna för att lära dig italienska

förbi admin
0 kommentar

En favorithobby under vintern är för många att krypa ner i soffan och titta på en film. Faktum är att du även lär dig mycket av att kolla på film, så det kan vara en bra idé att välja film utifrån vad du är intresserad av att lära dig mer av. Detta är en guide för dig som vill lära dig italienska med hjälp av film.

Är film ett bra sätt att lära sig italienska?

Det finns många olika sätt att lära sig italienska, och film är ett av dem. Det är inte bara en bra metod för att lära sig språket, utan det är också en rolig aktivitet som man kan göra tillsammans med vänner eller familj. Man kan se filmer på italienska och sedan diskutera dem tillsammans, eller man kan använda filmen som en inlärningshjälp när man studerar italienska på egen hand. Du kanske sitter samtidigt med en språkapp på mobilen och övar på italienska. Att blanda inlärningstekniker är ett bra sätt för hjärnan att lära sig ett nytt språk. Att titta på film där man hör uttal, lära sig grammatik och fraser med hjälp av en språkapp och diskutera med andra är en bra blandning för språkinlärning. Desto oftare du kommer i kontakt med språket, desto snabbare kommer du att lära dig det och vissa lär sig ett nytt språk på bara tre månader.

1. Titanic (1997)

Titanic är en amerikansk dramafilm från 1997 i regi av James Cameron som vi flesta känner till. Filmen handlar om kärleken mellan Jack Dawson och Rose DeWitt Bukater, och deras öde när Titanic, världens största passagerarfartyg vid den tidpunkten, kolliderade med ett isberg under sin första resa över Atlanten. Trots att filmen hade en budget på 200 miljoner dollar, blev den en enorm framgång och tjänade in mer än 1,8 miljarder dollar i biografer världen över. Att titta på en klassiker på ett annat språk kan vara en bra teknik för att lära sig italienska eftersom det är enklare att hänga med i filmen när man vet ungefär vad skådespelarna säger.

2. La Dolce Vita (1960)

La Dolce Vita är en italiensk film från 1960, regisserad av Federico Fellini. La Dolce Vita är en mycket kontroversiell film, och den väckte stor uppmärksamhet när den släpptes. Den har blivit en av de mest klassiska filmerna från den italienska filmvågen, och har inspirerat många andra regissörer sedan dess. En gammal film likt denna kan vara det perfekta alternativet för att fånga in den gammalmodiga italienska stilen.

3. Happy as Lazzaro (2018)

Happy as Lazzaro är en italiensk dramafilm från 2018, regisserad av Alice Rohrwacher. Filmen handlar om den unga mannen Lazzaro som bor i en liten by på landsbygden. Han arbetar för en hertiginna och hennes familj, och hans vänner är alla andra arbetare i byn. Denna dramatiska film utspelar sig på 70-talet och är en film för dig som behöver lite spänning för att hålla koncentrationen. Det är en av de viktigaste faktorerna för att lära sig ett språk, koncentration.

4. Den berömda björninvasionen på Sicilien (2019)

Denna film är baserad på en barn och ungdoms roman som skrevs redan år 1945 och blev sedan till film år 2019. Filmen handlar om ett par björnar som under svåra förhållanden får kriga för sin sak. Den är fint animerad och uppskattas av såväl barn som äldre, även om den givetvis är riktad mot en yngre målgrupp. Att se denna film på italienska kan av just den anledningen vara bra för den som är nybörjare och är ute efter ett enklare språk, men som samtidigt vill se en film med italiensk touch. Filmer för en yngre målgrupp brukar även vara väldigt uttrycksfulla och det kan vara enkelt att hänga med i dialogerna även om man inte förstår alla ord.

5. Pane e tulipani (2000)

Pane e tulipani (2000) är en italiensk romantisk komedi. Filmen handlar om två människor som träffas och faller för varandra, trots att de bor i olika världar. De måste kämpa mot alla odds för att få sin kärlek att blomstra, och det är denna kamp som gör filmen så charmig och rolig. Pane e tulipani är en av de bästa romantiska komedierna någonsin gjorda, och den har allt man kan önska sig från en sådan film. Den har humor, drama, romantik och mycket annat. Dessutom är den vackert filmad, med massor av fantastiska italienska landskap. Om du letar efter en romantisk komedi som inte tar sig själv på allvar, och som ger dig massor av skratt och glädje, då ska du absolut se Pane e tulipani!

Italienska är ett språk som många vill lära sig och det finns massor av olika filmer att titta på för att hjälpa dig på traven. Så se till att välja en film som passar dig, ställ in italienskt tal och njut av fantastiska filmer medan du lär dig italienska.

Du kanske också gillar