Hem Underhållning ABBA: The Movie – unikt fan-event visas på Saga

ABBA: The Movie – unikt fan-event visas på Saga

förbi admin
0 kommentar

MUSIK

ABBA: The Movie kommer tillbaka på bio under 2 dagar i september. Utöver filmen innehåller fan-eventet bakom kulisserna till London-eventet ABBA: Voyage, en titt på ABBA-museet i Stockholm och aldrig tidigare visat material från bakom scenen på 1977-turnén. Filmen kommer att visas på Saga i Oskarshamn den 17 september, säger Daniel Söderberg på Folkets Hus och Parker till ON.

Radiodiscjockeyn Ashley får i uppdrag att göra en intervju med ABBA under deras turné. Ideligen missar han dem, trots att han förföljer dem från spelning till spelning. Under tiden hinner han intervjua många fans, och även människor som inte är så förtjusta i ABBA. Samma dag som ABBA ska resa hem träffar han av en händelse på gruppen i hotellhissen.

Det är handlingen i Lasse Hallströms numera klassiska mockumentär som filmades under ABBAs turné i Australien 1977. Filmen följer bandet under dess absoluta storhetstid när discomusiken regerade och ABBA var dess kungligheter.

Filmen är nyrestaurerad för den stora duken och innehåller exklusivt bakom scenen-material liksom en mängd hits i full längd, som man gärna kan sjunga med i. Bland låtarna finns bland annat Dancing Queen, SOS, Name of the Game och Eurovision-vinnaren Waterloo från 1974.

Källa: Folkets Hus och Parker

Foto: Folkets Hus och Parker

Du kanske också gillar