Hem Underhållning Agneta Sjödin om Nyårskarameller i TV4 2021

Agneta Sjödin om Nyårskarameller i TV4 2021

förbi admin
0 kommentar

”Det har varit väldigt intensivt”

För 22:a gången presenterar Agneta Sjödin sina ”nyårskarameller” i TV4.
För 22:a gången presenterar Agneta Sjödin sina ”nyårskarameller” i TV4.

På nyårsdagen sänds ”Agnetas nyårskarameller”.

Men Agneta Sjödin har svårt att välja en favoritblooper från åren som gått.

– Vi har ju klassikerna som ”kryptonit i fittan” och Jenny Strömstedts ostbågar som fattade eld. De lever kvar och har blivit så uppskattade.

Nu är det dags för ”Agnetas nyårskarameller” – en tradition som känns lika pålitlig som jultomten. Är du taggad?

– Ja, det känns bra. Det blir ett himla härligt program och det är ganska många gäster som är där för första gången.

Det är tjugoandra gången det sänds. Det är inte illa?

– Det stämmer. Shit! Men jag tror att jag kommer bli gammal och att jag får vara frisk så det finns ju mycket tid kvar. Men ibland blir man varse om hur snabbt tiden går.

Har du någon favoritkaramell?

– Det finns så otroligt många bloopers. Men vi har ju klassikerna som ”kryptonit i fittan” och Jenny Strömstedts ostbågar som fattade eld. De lever kvar och har blivit så uppskattade.

Hur ska nyårsafton firas?

– Det blir stillsamt. Vi är några få som ses och det blir väldigt god mat. Sedan bor jag på första parkett i Nacka strand när det kommer till fyrverkerier, om det blir sådana. Just nu håller jag förresten på att rensa hemma. Jag började i ena hörnet och jobbar mig inåt. Det är skönt och terapeutiskt att göra det på slutet på året.

Hur har 2021 varit?

– Det har varit väldigt intensivt. Jag startade min podd och den kräver ganska mycket jobb. Sedan hade jag två tv-produktioner. Jag fick också frågan om att skriva boken ”Så in i själen” som handlar om det som podden tar upp, själens resa. Jag fick också erbjudande om att göra ett sommarprat och det ville jag såklart inte säga nej till.

Vad händer 2022?

– Vi ska, peppar peppar, göra ”Fångarna på fortet”. Sedan blir det en annan tv-grej som jag deltar i och fokus på min podd. Jag tänker att det ska bli ett något lugnare år, jag trivs inte när det blir för intensivt.  

Du var tidigare med i ”Den stora hälsoresan” som bygger på det omskrivna kost- och träningskonceptet ”16 weeks of hell”. Hur är hälsan idag?

– Den är bra. Jag går fortfarande varje dag, jag äter bra och håller mig till den periodiska fastan. Det är skönt att ha ett ätarfönster och att kroppen sedan får vila från mat. Det passar mig bra. Nu tränar jag också tre gånger i veckan istället för varje dag. Det är lite mer sansat.

Den hårda träningen gjorde att du nästan gick in i väggen?

– Ja, jag blev i alla fall rätt slut fysiskt. Det blev lite mycket där ett tag. Kroppen behövde vila helt enkelt. Nu ligger jag på en annan nivå som känns bättre för mig.

I höstas sa du att har lagt dejtandet på is under pandemin?

– Precis, men det är jag nog inte ensam om att ha gjort.

Vi tänkte precis säga det.

– Jag tror världen kom av sig lite där och jag vet inte hur man kommer ur den här bubblan. Men det jag vet är att jag förmodligen inte är ensam om att känna att man gick in i en bubbla och började fokusera på annat, som podden och det själsliga samt kost och träning. Det är klokt och sunt, men förr eller senare måste man ju våga titta ut också.

”Agnetas nyårskarameller” sänds lördag 1 januari kl.20.00 i TV4.

Publisert:

Du kanske också gillar