Hem Underhållning Anis Don Demina berättar om sin pappas död

Anis Don Demina berättar om sin pappas död

förbi admin
0 kommentar

Anis Don Demina, 29, slog igenom med sin Youtubekanal för runt fem år sedan. Han började sedan med stand-up och har turnerat runt i landet som ståuppkomiker och senare även med musik. Han har gjort låtar som ”Så länge du ler” och ”Vem är som oss”, som han tävlade med i ”Melodifestivalen” 2020. Han har dessutom lett ”Melodifestivalen” och kom tvåa i tv-programmet ”Let’s dance” i fjol.

29-åringen har hunnit med mycket på kort tid men ingen av sakerna har han kunnat dela med sin pappa som gick bort i cancer 2014.

I sitt sommarprogram i P1 berättar han om sorgen och smärtan över att inte få se sin pappas reaktion på det han har gjort.

– Det dödar mig inombords att jag aldrig kommer få uppleva det. Att aldrig få höra honom säga lycka till inför en utmaning. Det går inte en dag utan att jag tänker det på det även fast jag vet att han är med mig, säger han i programmet.

Ångern med pappan innan döden – uppmaningen till andra

När hans pappa låg inlagd på sjukhus döende i cancer besökte inte Anis honom särskilt ofta. Det ångrar han nu. En av anledningarna tror han var för att han levde i någon slags förnekelse.

– Om jag inte påminner mig om att han ligger där sjuk i cancer så är det inte på riktigt. Jag vägrade inse att han kommer dö, säger han och uppmanar de som har sina föräldrar vid liv att ta vara på tiden för plötsligt är det för sent.

Anis Don Demina delar även med sig av de sista orden som pappan sa till honom innan han gick bort några dagar senare. Ord som har förändrat hela Anis liv: ”Snälla tyck inte synd om dig själv, gör mig stolt i stället”.

– Att han sa de orden till mig bara dagar innan han gick bort förändrade allt. Jag har burit dem med mig dem i varje utmaning jag har tagit mig an. De gånger jag har känt att jag inte orkar mer, att jag vill ge upp och att jag skiter i det här nu, så har jag hört hans röst i mitt huvud, säger Anis Don Demina och ger slutspurten i ”Let’s Dance” och ”Melodifestivalen” som exempel.

Anis Don Demina berättar om en svår tid i Sommar i P1.

Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

Du kanske också gillar