Hem Underhållning Beppe Starbrink i motorcykelolycka – missar Go kväll

Beppe Starbrink i motorcykelolycka – missar Go kväll

förbi admin
0 kommentar

Sjukskriven till jul

Beppe Starbrink på sjukhuset
Beppe Starbrink på sjukhuset

Aftonbladet kan berätta att ”Go’kväll”-programledaren Beppe Starbrink har varit med om en allvarlig mc-olycka.

Dagen efter opererades han i fem timmar.

– Hjulet släppte så jag slog runt och fick motorcykeln över mig.

Han har lotsat tittarna genom SVT:s populära flaggskepp ”Go’kväll” sedan 2007 och har även synts under den nya säsongen som sänds i skrivande stund.

Men nu kan Aftonbladet berätta att programledaren Beppe Starbrink, 56, har varit med om en allvarlig mc-olycka och blir med största sannolikhet borta resten av säsongen.

Det var för två veckor sedan som Beppe Starbrink var ute och körde när han skulle bromsa in för ett rödljus. Han fick vattenplaning och därefter motorcykeln över sig. Dagen efter opererades han i fem timmar för ett komplicerade benbrott.

”Regnade som fan”

När Aftonbladet når Beppe Starbrink berättar han om olyckan.

– Jag var med om en motorcykelolycka för två och en halv vecka sedan, torsdagen den 15 september. Det regnade som fan och jag skulle bromsa inför ett trafikljus och så fick jag vattenplaning. Hjulet släppte så jag slog runt och fick motorcykeln över mig. Jag skadade mig rätt rejält i benet. Jag opererades dagen därpå i fem timmar för att fixa benet. Det var ett väldigt komplicerat benbrott.

Hur mår du nu?

– Jag mår efter omständigheterna bra, men är lite mörbultad förstås. Jag har redan kommit igång med lite sjukgymnastik och jag är glad att det inte gick fortare. Jag klarade både ryggen och huvudet, men jag har lite ont i axeln, säger Bebbe Starbrink och förklarar att tanken är att han ska bli helt återställd:

– Jag är sjukskriven till den 15 december, men vi får se om jag behöver hela den perioden det beror på hur bra jag läker. Jag ska på återbesök sex till åtta veckor efter operationen för att se hur det har läkt.

Starbrink i Go’kväll-studion
Starbrink i Go’kväll-studion

Något ”Go’kväll” är det däremot inte tal om.

– Det blir inget jobb nu, jag är orörlig och hoppar på kryckor och får inte stödja på benet. Jag är väldigt begränsad. Sedan är det svårt at både sitta och ligga så jag alternera mellan det på dagarna.

Om han kommer sätta sig på motorcykeln framöver återstår att se.

– Jag ska fundera över det. Vi får se, jag har fått mig en tankeställare. Jag är ju inte 50 år längre. Jag kanske ska ta det lite försiktigt. Men jag kommer att komma tillbaka.

Ersättare för Beppe Starbrink

Den som kommer att ersätta Beppe Starbrink i ”Go’kväll” blir Frida Wengberg, programledare för ”Sverige i dag”, SVT:s lokala nyheter.

– Det känns jätteroligt även om det förstås blir stora skor att fylla som vikarie för Beppe. Jag har jobbat som nyhetsjournalist i många år och ser fram emot att få göra längre intervjuer och möta spännande gäster tillsammans med ”Go´kväll”-publiken under hösten, säger Frida Wengberg i ett pressmeddelande från SVT.

Frida Wengberg gör sin första sändning för ”Go’kväll” fredagen den 28 oktober.

Du kanske också gillar