Hem Underhållning Beslut om ny brygga till nästa sommar

Beslut om ny brygga till nästa sommar

förbi admin
0 kommentar

Kommunfullmäktige i Kungsör har beslutat om att bryggan vid Skillingeudd ska bytas ut till nästa sommar. Den befintliga bryggan kommer att monteras ned under hösten.

  • Publicerad 22:01, 1 okt 2022

På sin hemsida skriver Kungsörs kommun att kommunfullmäktige har beslutat om en ny T-brygga vid Skillingeudd till nästa sommar.

– T-bryggan vid Skillingeudd är ett karaktäristiskt landmärke för Kungsör. Bryggan som kom på plats 1996 har förgyllt många dagar vid Mälaren genom åren, men nu har tidens tand satt sina spår och i oktober/november påbörjas nedmontering av bryggan.

Arbetet beräknas pågå under en vecka och den gamla bryggan kommer delvis att forslas bort via vattenvägen på pråm, delvis på lastbil.

– Installation av ny brygga påbörjas under våren, så snart väder tillåter. Den nya bryggan blir i betong för att säkerställa en hållbar livslängd på 30-40 år. Storlek och form blir i stort sett densamma som tidigare. Till badsäsongen 2023 ska den nya T-bryggan stå klar och locka till nya bad, brygghäng och skapande av nya härliga minnen.

Du kanske också gillar