Hem Underhållning De är killarna i norska Subwoolfer

De är killarna i norska Subwoolfer

förbi admin
0 kommentar

Eurovision song contest 2022 är runt hörnet och sociala medier har under den senaste veckan kokat över. I både stugor och fikarum diskuteras det kring vem som kommer att gå vinnande ut ur striden. 

I skrivande stund är Ukrainska Kalush Orchestra favorittippade och oddsen lutar mot att de vinner. Det var länge oklart om killarna ens skulle kunna medverka i tävlingen då ukrainska myndigheter slagit fast att inga män mellan 18-60 år får lämna landet eftersom de förväntas vara kvar och försvara landet. 

Men i april fastslogs det: De får delta i ESC.

Kalush Orchestra är vinsttippade. TT/Nyhetsbyrån

Men det finns ett annat band som skapat uppståndelse under den första semifinalen – nämligen de gula vargarna i Subwoolfer. Många är nyfikna på vilka som döljer sig bakom maskerna och det har ryktats att det är norska duon Ylvis. Men Ylvis själva har gått ut och dementerat det hela. 

Vilka är norska Subwoolfer?

NRK har gått så långt att de vägrar avslöja de verkliga namnen på såväl låtskivare som männen bakom maskerna. Tittar man vilka som står som Upphovspersoner på Spotify så står det endast “Keith, Jim och DJ ASTRONAUT”, vilket är killarnas alias. 

Namnen syns inte på Spotify. Bildkälla: Spotify

Norska VG har dock kunnat avslöja vilka det är som döljer sig bakom maskerna. 

Zubwoolfer. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Killarna bakom de gula maskerna är inga mindre än Ben Adams, 40, och Gaute Ormåsen, 39. Ben Adams är tidigare medlem i brittiska pojkbandet A1. Ormåsen har tidigare varit med i norska Idol och tog sig hela vägen till en andra plats. 

Ben Adams till vänster och Gaute Ormåsen till höger. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Killarna har inte kommenterat det hela själva. 

Eurovision song contest ser du på SVT och SVT Play klockan 21.00 på lördag 14 maj. 

Du kanske också gillar