Hem Underhållning Digitalpremiär för Karl-Bertil Jonsson | MovieZine

Digitalpremiär för Karl-Bertil Jonsson | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

Det dröjde nästan ett år, men nu finns Hannes Holms juliga familjefilm äntligen på video-on-demand.

I den digitala eran har vi blivit vana vid att se biofilmer på digitala plattformar inom 3-4 månader, om inte ännu snabbare. Därför är det ytterst ovanligt att få vänta ett helt år mellan biopremiär och video-on-demand-release. Men julfilmer tillhör det lilla undantaget (för ärligt talat, vem vill streama en julfilm till påsk?).

 

För alla som längtar efter att sätta igång årets julfilmstittande kommer nu en tidig gåva: idag släpps “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” på vod-tjänster som SF Anytime och Blockbuster. Just nu går den att köpa för 99 kronor, och från den 21 november kan du även hyra filmen.

 

Hannes Holm står för regin när den älskade, animerade julsagan – en tv-tradition i över 45 år – blir spelfilm. Här möter vi 14-årige Karl-Bertil (Simon Larsson) som inspirerats av sin barndomshjälte Robin Hood och bestämmer sig för att ta julklappar från de rika och dela ut till de fattiga. Något som hans far, den girige varuhuschefen (spelad av en knappt igenkännlig Jonas Karlsson i fatsuit) inte kan begripa.

 

“Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” nominerades till 8 Guldbaggar och vann tre av dem, bland annat för Bästa produktionsdesign.

Du kanske också gillar