Hem Underhållning Dokumentär om Kanye West läggs på is

Dokumentär om Kanye West läggs på is

förbi admin
0 kommentar

Kanye West, eller Ye som han numera kallar sig, stängdes nyligen av från Twitter och Instagram efter att han lagt upp inlägg med antisemitiskt innehåll. I ett uttalande skriver MRC Entertainment att bolaget inte kan ge ut material som bidrar till att ge Kanye West en plattform just nu, skriver Los Angeles Times.

”Kanye är en artist som har samplat andras musik genom sin karriär. Förra veckan samplade och remixade han en klassisk bit som har klättrat på listorna i över 3 000 år: lögnen att judar är onda och konspirerar för att ta över världen”, skriver MRC.

Även Wests agentur CAA har avslutat sitt samarbete med rapparen, liksom modemärket Balenciaga och amerikanska klädkedjan Gap. Dessutom rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att tyska Adidas är på väg att göra detsamma med hänvisning till källor. Enligt Bloomberg kan ett besked i frågan komma redan under dagen vilket bland annat fått Adidas-aktien på Frankfurtbörsen att falla ytterligare 3,2 procent till den lägsta aktiekursen sedan april 2016.

Kanye Wests ex-fru Kim Kardashian och andra medlemmar i familjen har öppet uttalat sig mot antisemitism och sagt att man stöttar den judiska gemenskapen efter artistens utspel.

West köpte nyligen den högerkonservativa sociala medier-appen Parler för att ”skydda konservativa åsikter”.

Du kanske också gillar