Hem Underhållning Dolph Lundgren fyller 65 år – firar med Emma Krokdal, 26

Dolph Lundgren fyller 65 år – firar med Emma Krokdal, 26

förbi admin
0 kommentar

Actionhjälten om livet med 26-åriga fästmön och Stallonebråket

Dolph Lundgren fyller 65 år i dag.

Nu berättar actionhjälten om åldrandet, bråket med Sylvester Stallone och bröllopsplanerna med 38 år yngre kärleken Emma.  

– Jag är väldigt kär, säger han till Aftonbladet.

Sveriges enda actionfilmstjärna värd namnet är utan tvekan Dolph Lundgren. Sedan 1985, när han slog igenom som Ivan Drago i ”Rocky IV” mot Sylvester Stallone, har han fortsatt på inslagen actionbana.

Dolph Lundgren har varit med i filmserien ”The Expendables” och även lett Melodifestivalen.

I dag fyller Dolph Lundgren 65 år och det när han befinner sig på en bra plats i livet.

– Det är som de säger, age is just a number. Det känns lite overkligt, men jag lever samma liv här nu som när jag kom hit på 80-talet. Jag jobbar med film och tränar. Jag har en ung och vacker och väldigt smart kvinna vid min sida. Jag känner mig också på något sätt mer vital än vad jag gjorde tidigare. Jag hade så många inre problem som jag jobbade med när jag var yngre, livet var tyngre på många sätt.

Dolph Lundgren.
Dolph Lundgren.

Känner sig relevant

Dolph skrattar när ordet pensionär kommer på tal.

– Jag har kompisar som Sylvester Stallone som är 75 år. De kör kanske inte lika hårt med galna stunts, men jag känner mig fortfarande relevant. Jag är med i nya projekt som ”Aquaman” där många fans inte ens är tio år gamla.

Lundgren bedyrar att hälsan är god, men en gammal skada som han dragits med i 40 år har nyligen åtgärdats.

– Jag har precis opererat min vänsterfot som jag skadade på kustjägarskolan på 70-talet. Jag har haft mycket smärta så jag fick en fotledsprotes.

Emma Krokdal och Dolph Lundgren förlovade sig i Stockholm.
Emma Krokdal och Dolph Lundgren förlovade sig i Stockholm.

Dolph Lundgrens fästmö Emma Krokdal, 26, är personlig tränare så hon ser till att han rör på sig och sköter sin rehab.

– Vi kör styrketräning ungefär två gånger i veckan. Jag har också börjat köra pilates med henne, det är utan redskap. Vi tränar mycket buk och bål, stabiliseringsmuskulaturen, det är viktigt när man börjar bli äldre.

Sergio Mora, Tito Ortiz, Dolph Lundgren, Sylvester Stallone, Sugar Ray Leonard och Evander Holyfield 2019.
Sergio Mora, Tito Ortiz, Dolph Lundgren, Sylvester Stallone, Sugar Ray Leonard och Evander Holyfield 2019.

Bråkade med Stallone

I augusti seglade ett bråk upp där Sylvester Stallone blev rasande på Dolph Lundgren. Han tyckte att Dolph hade gått bakom ryggen på honom angående en spin off-film om ”Rocky”-karaktären Ivan Drago.

”Jag ber fansen om ursäkt, jag ville aldrig att Rocky-karaktärerna skulle exploateras av de här parasiterna”, skrev Sylvester Stallone på Instagram.

– Jag tror allt kommer att lösa sig med den här filmen. Jag och mitt team har informerat om det här. Stallone var mycket väl medveten om det här manuset. MGM hade förmodligen pratat med honom innan de pratade med mig om det här projektet. Vad som exakt har hänt vet jag inte riktigt, men det här hjälper filmen. Det är alltid bra med lite press.

Emma Krokdal och Dolph Lundgren förlovade sig i Stockholm.
Emma Krokdal och Dolph Lundgren förlovade sig i Stockholm.

Gör film – med norska fästmön

Privat lever Dolph Lundgren som sagt med norska fästmön Emma Krokdal. Han avslöjar att de just nu färdigställer en film tillsammans.

– Vi har det mysigt och avslappnat. Emma hjälper mig, hon producerar den här filmen ”Wanted man” tillsammans med mig som jag har skrivit manus till. Hon är duktig och vi jobbar väldigt bra ihop.

– Emma är fantastisk och perfekt för mig på alla sätt. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att jag har henne i mitt liv och vi har ett väldigt stabilt förhållande och hon bryr sig verkligen om mig. Det hade jag förmodligen inte klarat av för tio år sedan, jag var inte redo för det då.

Du låter kär?

– Jag är väldigt kär. Trots åldersskillnaden på 38 år så har vi väldigt likartade intressen, det är träning och vi gillar att ta det lugnt. Hennes kompisar är yngre så jag har kontakt med en annan generation och det gör att jag håller mig lite ung.

Dolph Lundgren.
Dolph Lundgren.

Bröllop nästa sommar

Ni förlovade er i Stockholm 2020, hur ser tankarna om bröllop ut?

– Vi siktar på nästa sommar. Emma tycker att det kanske blir lite jobbigt och stort om vi gör det i Sverige. Vi har inte riktigt bestämt oss om det kanske blir en mindre grej runt Medelhavet. Vi ska tänka under julhelgen och bestämma oss.

Vi pratade också om barn när ni hade förlovat er och Emma sa att hon gärna ville ha det?

– Sa hon det? Vi har vår katt här som är två år gammal, det är mycket med honom. Emma rycker på axlarna här borta, men det är ingenting vi pratat om. Vi får ta det steg för steg.

Fakta: Det här är Dolph

Namn: Hans Dolph Lundgren.
Född: 3 november 1957 i Spånga.
Familj: Fästmön Emma Krokdal, 26, och döttrarna Ida och Greta.
Bor: I en bostadsrätt på 27:e våningen i Los Angeles på ­Sunset Boulevard.
Karriär: Slog igenom i ”Rocky IV”. Hade huvudrollen i ”He-Man – Universums härskare”. Haft roller i ”Universial soldier” och ”Aquaman” som får en uppföljare 2023.
Aktuell: Fyller 65 år i dag

Du kanske också gillar