Hem Underhållning Drick bubbel som en drottning

Drick bubbel som en drottning

förbi admin
0 kommentar

Vilket bubbel föredrar egentligen drottnings Elisabeth och vad sippar rapparen Jay-Z helst på? Här är en lista över fem celebriteters bubbelvanor att låta sig inspireras av tillsammans med matchande dryckestips.

Kändisar är en ständig källa till fascination och inspiration som under de senaste åren visat stort intresse för mat och dryck. Några av dem, som till exempel Sarah Jessica Parker, producerar därför egna dryckeskollektioner, medan andra föredrar att enbart njuta av dem på premiärer och mingel.

Just nu är bubbel en ihållande trend som även kommit att bli en allt mer populär dryck att avnjuta vid mer vardagliga tillfällen och till mat.

För dig som är nyfiken på vilka dryckespreferenser dina favoritartister har, eller bara vill känna dig som en stjärna för en dag kommer här en lista som The Wine Company tagit fram med fem kändisars favoritbubbel och tips på vad du kan dricka.

Bubbla som Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker är skådespelerskan från Sex and the City som satte både dyra pumps och drinken Cosmopolitan på kartan.

I det verkliga livet vurmar hon dock desto mer för vin och mousserande och har lanserat ett antal buteljer. Däribland ett fräscht och fruktigt rosébubbel med smak av jordgubbar och rosor.

För dig som är inne på samma spår förelår The Wine Company Brilla Prosecco Spumante Rosé, som är en frisk och ungdomlig rosé-prosecco. En fruktig dryck som du med fördel kan servera till chark och krämiga, milda ostar.

Skåla ikapp med Jay-Z

Rapparen Jay-Z har både humor och självdistans varför textraden i en av hans låtar uppmanar lyssnaren att lära sig uttala namnet på den exklusiva, dyra champagne han helst dricker.

Ett något mer prisvärt alternativ till rapparens favoritbubbel som även det kräver att du håller tungan rätt i mun är Champagne Sophie Baron Grande Réserve. En champagne med smak av päron, plommon och citrus som smakar extra bra till fisk och skaldjur som exempelvis gös eller hummer.

Gör som Cumberbatch och ta en spritz

Att förena drinkar med bubbel är både gott och läskande en varm dag. En lättblandad och festlig drink som även råkar vara skådespelaren Benedict Cumberbatch favorit är Aperol Spritz.

För att lyckas med drinken ekommenderar The Wine Company att du använder dig av Ponte Prosecco Spumante Extra Dry som passar ypperligt till just Aperol Spritz.

Matcha din outfit som Rihanna

När R’n’B-stjärnan Rihanna en gång fick frågan vad hon helst dricker för vin blev det givna svaret ”det som bäst matchar min outfit”.

I stället för att se vinet som en accessoar rekommenderar The Wine Company att du väljer både vin och kläder med omsorg. Förslagsvis genom att klä dig i krispigt vitt och avnjuta en fruktig cava med inslag av äpplen och citrus till.

Ett fint exempel på det är den spanska cavan Marqués de Sandoval Cava Reserva. Med spanska droppar i glaset passar det utmärkt med tapas till. Förslagsvis räkor som du steker i lite vitlök.

Bubbel

Skåla som en drottning

En bra champagne bygger enligt drottning Elisabeth på den heliga treenigheten av de klassiska druvsorterna Chardonnay, Pinot meunier och Pinot noir. Vilka är vi att säga emot?

The Wine Company föreslår att vi går i Elisabeths fotspår och testar Champagne Pommery Royal med lätta och friska fruktaromer. Exakt vad drottningen hade avnjutit till sin champagne förtäljer inte historien, men vi rekommenderar att du serverar den tillsammans med färska skaldjur eller en mild och mjuk ost.

Samtliga viner i den här artikeln finns att beställa på The Wine Company. 

Läs även: Ljuva vintoner från Nashville på låda [Dagens PS]

Du kanske också gillar