Hem Underhållning Drottning Elisabeths sista önskan om prins Andrew

Drottning Elisabeths sista önskan om prins Andrew

förbi admin
0 kommentar

Drottningens sista tid i livet präglads av sorg. Först gick hennes man bort. Sedan eskalerade skandalen med prins Andrew och Virginia Giuffres anklagelser om sexövergrepp. Anklagelser som slutade i en mångmiljonuppgörelse mellan prinsen och Giuffre, som han enligt anklagelserna ska ha utnyttjat när hon bara var 17 år. Han erkände dock aldrig något brott. 

I samband med uppgörelsen fråntogs prinsen sina kungliga uppdrag och en rad titlar. Men drottningen slutade aldrig hoppas på att Andrew skulle kunna hitta en väg tillbaka till offentligheten och en försoning med det brittiska folket. 

– Hon förespråkade att vägen framåt var att ta sig an välgörenhet. Andra familjemedlemmar höll med och såg det som ena möjligheten, säger en källa till The Independent.

Vill riva upp uppgörelsen

Taktiken är enligt källorna hämtade från Storbritanniens krigsminister John Profumo, som var i 50-årsåldern när han hade en affär med den då 19-åriga Christine Keeler. Efter att affären avslöjats kom Profumo att arbeta med välgörenhet resten av sitt liv. 

Enligt prins Andrews vänner är det osäkert om han kommer att följa sin bortgångna mammas råd. I stället lever han nu med hoppet om att kunna riva upp uppgörelsen med Virginia Giuffre och på så vis kunna återgå till sina kungliga uppdrag. Prinsens hopp bygger på att Giuffre lagt ner liknande anklagelser mot en advokat och sagt att hon kan ha misstagit sig. 

Kate tillbaka på jobbet efter boken

Glada miner trots anklagelserna

Du kanske också gillar