Hem Underhållning Drottning Elizabeth hyllades av sin favorithäst

Drottning Elizabeth hyllades av sin favorithäst

förbi admin
0 kommentar

Om avlidna drottning Elizabeth II hade sett sin häst Emma – vid det sista avskedet i Windsor – hade hon varit stolt. 

Rörande bilder och filmklipp visar den 24 år gamla hästen Emma som kliver ut på gräsmattan utanför slottet, när den kungliga likbilen anländer. 

Drottning Elizabeths hästskötare Terry Pendry, 72, bugade när han höll i den ståtliga hästen med svart päls och lång man – som även bar Elizabeths sjal på sadeln eftersom hennes majestät sällan bar en ridhjälm. 

Pendry som har intervjuats av Mail Online, har varit huvudskötare i Windsor i snart 30 år. Han har varit ute på regelbundna ridturer med drottningen i flera decennier – och den senaste blev i Highland Fell i juli.

– Det är ett minne jag aldrig kommer att glömma, och jag säger en sak, drottningen kan ha varit skröplig som vilken 96-åring som helst, men hon var fortfarande glasklar, berättar Pendry. 

– Jag var precis vid hennes sida och det fanns inget som tydde på att något var fel. Drottningen var en otrolig kvinna som osjälviskt ägnade sig åt landets och samväldets tjänst.

”Emma hade något slags sjätte sinne”

Hästskötaren berättar att han är glad över att ha fått säga adjö till drottningen en sista gång med Emma vid sin sida. 

– Det var en ära och ett privilegium att ha Emma med mig, säger han till tidningen. 

– Jag tror att hon [Emma reds.anm] förmodligen hade något slags sjätte sinne – att Hennes Majestät inte skulle rida henne längre och hon gjorde henne stolt genom att stå där så respektfullt, fortsätter han. 

Pendry berättar att drottningen alltid red med en vit fårskinnssadel, vilket gjorde favoritsadeln till ett självklart klädval för hästen Emma. 

– Som pricken över i:et lade jag Hennes Majestäts Hermes-själ på sadeln. Den var hennes favorit som pryddes av bilder på hästarna och deras vagnar. 

Hoppas fortsätta sitt arbete med kung Charles

Pendry säger till MailOnline att det har varit ”ett privilegium” att ta hand om drottning Elizabeths älskling och att han hoppas på att få fortsätta sitt arbete – denna gång för nykrönte kung Charles III. 

– Allt jag kan säga som en lojal tjänare under många år är ”Gud välsigne henne och Gud skydda kungen.” De senaste dagarna har varit väldigt traumatiska men nu är det bara att fortsätta med vårt arbete, säger Pendry. 


Se även: 

På plats på begravningen fanns fler hundra kungligheter, statsledare och världsledare.

Du kanske också gillar