Hem Underhållning Drottning Elizabeths skämt – när hon hotades av man med pilbåge

Drottning Elizabeths skämt – när hon hotades av man med pilbåge

förbi admin
0 kommentar

Många har vittnat om hur rolig drottning Elizabeths var. Hon har beskrivits som kvick med en väldigt typiskt brittisk humor.

I författaren Gyles Brandreths kommande biografi över drottningen, ”Elizabeth: An Intimate Portrait”, där ett utdrag återges i Daily Mail, skriver han: ”Det roliga med att tillbringa tid med drottningen var både att inse hur rolig hon var och att upptäcka nya, oväntade saker om henne”.

Till och med när hon fick veta att hennes liv varit hotat orkade hon med att skämta. 

Det var förra julen som en maskerad man, beväpnad med pilbåge, tog sig till Windsor Castle och proklamerade att han skulle döda drottningen. Samtidigt befann sig drottningen i slottet tillsammans med Charles och Camilla. I boken berättas om drottningens reaktion när hon fick veta vad som hänt.

– Ja, det skulle väl ha förstört julstämningen något, eller hur? 

Skämtade om hästtokiga dottern

Mannens attack avbröts på slottets ägor och han är bland annat åtalad för förräderi.

Brandreth skriver även om när drottningens dotter Anne skulle gifta sig 1973. Den svårt hästbitna – hon tävlade framgångsrikt i fälttävlan – prinsessan gifte sig med den olympiska guldmedaljören Mark Phillips. 

– Jag skulle inte bli överraskad om deras barn blir fyrbenta, sa drottningen då.

Drottningen hade även en förkärlek för practical jokes och imitationer. Brandreth berättar också om den gången hon träffade ett amerikanskt par på vandring nära Balmoral, hennes skotska gods. Paret kände inte igen henne, så hon berättade om sig själv.

– Jag bor i London, men jag har ett landställe på andra sidan kullarna.


Du kanske också gillar