Hem Underhållning Efter förra årets nystart – siktet ställs in på Musik i Molkom

Efter förra årets nystart – siktet ställs in på Musik i Molkom

förbi admin
0 kommentar

Åsa Rangfält (till vänster), Marie Persson, Pelle Håkansson, Ida Staake, Frida Burström, Nisse Nilsson och Timo Räisänen har varit inblandade i Kreativa Egons tidigare evenemang – nu väntar nästa evenemang i form av Musik i Molkom den 13 augusti.

Foto: Privat

Arrangörsföreningen Kreativa Egon bjuder den 13 augusti in till Musik i Molkom.

På scenen står The Satched Kid och I´m Kingfisher och platsen för tilldragelsen är Molkoms Folkhögskola.

Musik i Molkom drivs av den ideella föreningen Kreativa Egon med målet att arrangera musikevenemang och att lyfta såväl nationellt kända artister och band som nya och lokala förmågor.

– Föreningen har funnits i 10 år men legat nere ett tag, ifjol gjorde vi en nystart med bland annat en julkonsert i Bruksparken. Vi har också haft en konsert med artisten Timo Räisänen och Ida Staake från Kristinehamn, det kom väldigt mycket folk och det blev ett jättebra evenemang, säger Frida Burström, sekreterare i föreningen.

Syftet är att fokusera på Molkom och man vill verka för att fler på ett enkelt sätt ska kunna ta del av och sprida musik.

– Föreningen har ett samarbete med Folkhögskolan på orten. Skolan har en restaurang vars verksamhet är igång under sommaren även att skolverksamheten ligger nere, så i anslutning till den arrangerar vi utomhuskonserter. Vi har nu sökt medel via ett leaderprojekt, så nästa år kommer vi att kunna hitta på massor med spännande saker, avslöjar Frida.

Från Alabama

Den 13 augusti välkomnas artisterna ”I´m Kingfisher” och ”The Satched Kid” till Musik i Molkom. I´m Kingfisher, eller Thomas Jonsson som han egentligen heter, kommer från Grums och har studerat vid Molkoms folkhögskola. Han fick pris som årets singer/songwriter 2020 på Manifestgalan för sitt album The Past has begunned.

– The Satched Kid kommer ursprungligen från Alabama men bor numera i Molkom. Han är en singer/songwriter som skriver musik med influenser från bland annat Jeff Tweedy, Damien Jurado, Bob Dylan och Tom T. Hall. Vi ser fram emot en toppenkväll på Molkoms Folkhögskola, säger Frida Burström.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar