Hem Underhållning “En katastroffilm man kan relatera till” | MovieZine

“En katastroffilm man kan relatera till” | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

Bioaktuella “Avgrunden” är något så ovanligt som ett katastrofdrama på svensk mark. Vi träffade Kardo Razzazi som gör en av huvudrollerna.

Skådespelaren Kardo Razzazi är inte främmande för genreroller. Han har medverkat i svenska kriminalserier som “Springfloden”, “Alex” och “Huss”, Viaplays internationella thrillersatsning “The Head” och zombierullen “Operation Ragnarök”. Den första stora filmrollen kom i komedin “Suedi” häromåret, och nu är han aktuell i “Avgrunden” mot Tuva Novotny.

 

Kardo spelar Dabir, brandmannen som har en distansrelation med huvudpersonen Frigga (Novotny). Han reser till Norrland för att träffa henne, men får både en sur exmake och en trotsig dotter på köpet. Och sedan börjar hela staden att skaka av en förödande jordbävning…

 

Den nya svenska katastroffilmen vore ingenting utan välskrivna karaktärer som man kan spegla sig i, något som lockade honom till projektet.

 

– Jag tyckte om karaktären och historien. Speciellt tyckte jag om relationerna, den här krocken inom familjen. Inget går som de har planerat eller som man har tänkt sig. Dabir åker till Kiruna för att överraska Frigga lite tidigare, men så händer det som händer. Jag blev väldigt positivt överraskad. Trots att det är en katastroffilm så finns det mycket igenkänning, och humor, i situationerna som uppstår. Det ska vara relaterbart.

 

Samtidigt är det en katastroffilm, som sagt, med mycket action och effekter. Sådant som vi kanske inte ser alltför ofta i en svensk film. Vad blev den stora utmaningen för dig?

 

– Nu vill jag inte avslöja något, men det fanns vissa scener som krävde oerhörd koncentration. Då är det inte bara spelet mellan mig och Frigga man har fokus på, utan en massa annat tekniskt man måste tajma in. När saker sjunker och det händer mycket runtomkring… De scenerna krävde koncentration, energi och närvaro. Vilket också är kul – man känner något i luften på inspelningen när alla är så koncentrerade. Att vi rör oss mot samma mål.

 

”Avgrunden” kallas ju för den första stora svenska katastroffilmen, om det stämmer låter jag vara osagt. Men varför har det inte gjorts mer i genren tidigare, tror du?

 

– Det är som att man inte vågar satsa på det, för att man inte tror att det finns en publik för det i Sverige? Det är vad jag tror. Men det blir ju mer relaterbart när det händer i Sverige, och inte på en skyskrapa i New York. Och det finns en publik, de vill se det. De blir jätteglada varje gång det kommer en genrefilm.

 

 

“Avgrunden” går nu på bio.

Du kanske också gillar